Braşov: Maternitatea se înnoieşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţiile de Obstretică şi Neonatologie intră în reabilitare din toamnă. Banca Mondială a alocat 8 milioane de euro pentru modernizarea spitalului.

După mai bine de 4 ani de aşteptări, procedura de licitaţie pentru lucrări a fost demarată şi firmele interesate de proiect trebuie să depună ofertele până în 17 iulie. În cele două secţii vizate pentru reabilitare se vor demara lucrări de construcţii, reamenajare şi refacere totală a instalaţiilor. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 2 ani, din momentul în care lucrarea va fi câştigată prin licitaţie.

Condiţii pentru firme

Firmele care vor să aibă şanse la câştigarea licitaţiei pentru reabilitatea Spitalului de Obstretică Ginecologie Braşov, trebuie să ţină cont de condiţiile impuse de Guvern. Astfel, firma trebuie să fi finalizat cel puţin 2 lucrări de asemenea anvergură, în ultimii 5 ani, trebuie să facă dovada că au depăşit 25.000.000 de lei, media valorii anuale pentru lucrările realizate în ultimii 3 ani, să nu aibă taxe la stat neplătite şi să aibă autorizaţiile necesare pentru a executa o lucrare în domeniul medical.

Saloane închise

În toamna lui 2008 mai multe saloane din corpul vechi al Maternităţii Braşov au fost dezafectate după ce apa de ploaie s-a infiltrat prin plafon. Acoperişul nu a mai fost reparat complet de zeci de ani iar micile cârpeli făcute până acum nu au rezistat. „Problema este veche de câţiva ani, deoarece nu s-au făcut reparaţii. Acea clădire nu are statutul juridic stabilit, deci nu este a noastră. Nimeni nu bagă bani în ceva ce nu este al lui. Acoperişul este de vină, pentru că este foarte vechi. Noi am dezafectat saloanele cu probleme şi am mutat pacientele“, a  spus atunci dr. Gheorghe Preda, purtător de cuvânt la Maternitatea Braşov.

Ultima modernizare

În urmă cu 7 luni au fost date în folosinţă 4 saloane de 5 stele, la maternitatea Braşov. Acestea au fost modernizate cu bani de la sponsori şi mămicile se pot bucura de facilităţi mai ceva ca într-un hotel de lux. Nu lipsesc din cele 4 camere nici plasma şi conexiunea la internet, dar nici duşul cu hidromasaj şi mobilierul în ton cu zugrăveala. Până şi gresia şi faianţa au fost alese din cele mai noi cataloage de amenajări interioare. Fiecare cameră are cartelă de acces şi nimeni, în afara personalului medical, nu poate intra în încăperi. În aceste saloane stau pacientele internate cu diferite afecţiuni, dar şi gravidele care au probleme pe parcursul sarcinii.


 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite