Marş al Tăcerii în Piaţa Sfatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto. arhivă
Foto. arhivă

Marşul are loc la iniţiativa Organizaţiei Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov, care îi comemorează pe cei decedaţi acum trei ani, în urma protestului din Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

În data de 7 aprilie 2009 a avut loc o acţiune de protest soldată cu decese şi cu devastarea clădirilor Preşedenţiei şi Parlamentului. „Poliţiştii care au intervenit în forţa în acea noapte, iar ulterior au maltratat tinerii în comisariatele de poliţie, sunt in libertate. Organizaţia Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Braşov, împreună cu tinerii aflaţi la studii în "oraşul de sub Tâmpa", va desfăşura în data de 7 aprilie 2012, între orele 20:00-21.30, un Marş al Tăcerii pentru a comemora victimele care au plătit preţul vieţii în schimbul speranţei. Dorim să le aratăm tuturor că noi nu uităm victimele din acele zile. Credem cu tărie în faptul că cei care sunt vinovaţi vor fi pedepsiţi", spun organizatorii.

Actiunea va începe din faţa Casei de Cultură a Studenţilor din complexul Memorandului şi va continua până în Piaţa Sfatului cu prinderea lumânărilor.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite