Maria Petraşcu, decorată post-mortem, pentru profesionalism, de Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, miercuri, decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional "Serviciul Credincios" în grad de cavaler jurnalistei braşovene Maria Petraşcu.

Distincţia a fost acordată în semn de „recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de care a dat dovadă de-a lungul unei cariere de excepţie în presă, reprezentând un exemplu pentru tinerele generaţii de jurnalişti".

Jurnalista Maria Petraşcu, care în luna septembrie ar fi împlinit 59 de ani, a murit marţi dimineaţă. Membră a Asociaţiei 21 Decembrie Braşov, Maria Petraşcu a luptat pentru aflarea adevărului Revoluţiei.

Înainte de 1989, Maria Petraşcu a scris în ziarul braşovean "Drum nou". În 21 decembrie '89, dimineaţa, Maria Petraşcu anunţa în redacţia ziarului "Drum nou" că este în doliu după copiii de la Timişoara. În 22 decembrie '89, împreună cu soţul ei, Marius Petraşcu, şi alţi colegi şi tipografi au scos primul ziar liber din Braşov, "Libertatea", iar după revoluţie a publicat în mai multe ziare locale.

Înmormântare jurnalistei va avea loc astăzi, de la ora 13.00, la cimitirul de pe drumul spre Poiană.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite