Braşov: PORTRET/ Maria Doboş, micuţa vedetă a muzicii uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: PORTRET/ Maria Doboş, micuţa vedetă a muzicii uşoare
Braşov: PORTRET/ Maria Doboş, micuţa vedetă a muzicii uşoare

Talentata cântăreaţă, de numai zece ani, adoră muzica. În decursul celor patru ani de când s-a apucat de cântat, fetiţa a câştigat numeroase diplome, medalii şi trofee, la diferite concursuri şi festivaluri din ţară, dar şi din străinătate.

Profil
NĂSCUTĂ.
8 iunie 1999, Braşov
FAMILIE. Părinţi şi o soră
STUDII. Şcoala Generală nr. 27

Povestea fetiţei începe în 2006 când, din dorinţa de a face ceva util în timpul liber, părinţii au înscris-o la un curs de desen, la Palatul Copiilor. După numai câteva luni, fetiţa şi-a dat seama că nu desenul este ceea ce-i place, ci muzica.
„Într-o zi, când am venit la Palatul Copiilor la desen, am auzit pe cineva care cânta. Mama a vorbit cu domnul profesor Ion Pancea, care mi-a dat să învăţ două cântece. Am cântat «Ţestoasa Lulu» şi «Un canar tropical» şi de atunci am rămas la Palatul Copiilor“, îşi aminteşte tânăra solistă.

Vrea să cânte la Cerbul de Aur

Ambiţioasa şi dinamica fetiţă are planuri mari în ceea ce priveşte cariera muzicală. „Vreau să să cânt în continuare şi să câştig cât mai multe concursuri. Cel mai mult îmi doresc să reprezint România la concursul «Cerbul de Aur»“. Dragostea pentru muzică o determină pe Maria să cânte în orice moment al zilei. „Atunci când aud o melodie, încep să o fredonez şi eu. Prin casă cânt, la şcoală cânt şi în maşină la tati iarăşi cânt. Îmi place mult muzica“, spune micuţa cântăreaţă. Cu ajutorul părinţilor, Maria reuşeşte să-şi organizeze timpul astfel încăt să participe cu succes la concursurile de muzică uşoară, să obţină rezultate foarte bune la învăţătură, dar să se şi joace. „Îmi place foarte mult matematica şi geografia“, ne-a declarat fetiţa.

Premii şi trofee la concursuri de muzică


Primul concurs la care micuţa cântăreaţă a participat a fost cel din 18 martie 2006, la emisiunea pentru copii „Artipici“ din Braşov. De atunci, fetiţa a participat la numeroase festivaluri şi concursuri locale, naţionale, dar şi internaţionale de muzică. „Am fost la concursuri în Timişoara, Pucioasa, Vatra Dornei, Arad şi Baia Mare. La Pucioasa am participat încă din 2007. În 2008 am câştigat o menţiune, iar anul acesta premiul III. Sper că anul viitor să iau premiul I“, spune micuţa vedetă. În plus, anul trecut Maria a participat la emisiunea pentru copii „Vreau să fiu vedetă“, de pe Antena 1, dar şi la preselecţia concursului „Mamaia Copiilor“ din 2007. „De fiecare dată când urc pe scenă am emoţii, dar le depăşesc repede. Sunt fericită când lumea mă apreciază şi când piesa îmi iese foarte bine“, mărturiseşte solista.

Încă din 2006, Maria face parte şi din Corul „Camerata veselă“ de la Centrul Cultural Reduta. Împreună cu colegii din cor, fetiţa a participat, anul acesta, la primul ei concurs internaţional din afara ţării, în Macedonia. De asemenea, puţine au fost concerte şi spectacole din Braşov, dedicate copiilor la care micuţa cântăreaţă să nu fi participat.

Întrebări şi răspunsuri
Care este concursul pentru care te pregăteşti acum?

Acum mă pregătesc pentru concursul de interpretare „Minimegastar“, care va avea loc pe 31 octombrie. Acum doi ani am mai participat la acest concurs, unde am câştigat o diplomă de excelenţă.

Care este cântăreaţa ta preferată?

Îmi place foarte mult cum cântă şi cum arată Andra. Şi îmi place şi Kylie Minoque.

Ce-i place
„Îmi plac drumeţiile pe munte. Am fost în Piatra Craiului, la cele Şapte scări, la Cheile Râşnoavei şi la Cheile Bicazului“, ne-a mărturisit micuţa cântăreaţă.

Ce nu-i place
„Nu-mi place ciorba de fasole verde şi pepenele galben“, spune Maria.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite