Braşov: Marea debarasare, afectată de criza financiară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra ediţie a campaniei „Marea debarasare” a avut loc astăzi în cinci localităţi din judeţul Braşov. Programul de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice de la populaţie se desfăşoară la nivel naţional şi a fost iniţiat de Ministerul Mediului.

„De acum, vom desfăşura astfel de acţiuni cu regularitate în fiecare lună, în prima sâmbătă”, spune Dan Ceauşescu, director al firmei de salubritate Urban, care până la ora 11.00 a colectat doar 400 kg de astfel de deşeuri.

Directorul firmei Comprest crede că „Marea Debarasare” va deveni în curând „Mica Debarasare”. Oamenii şi-au cam aruncat electrocasnicele stricate la ediţiile anterioare, dar şi pentru că, speriaţi de criza financiară, braşovenii nu îşi mai aruncă prea uşor lucrurile vechi pentru a-şi cumpăra altele noi. Firma Comprest a reuşit, până la orele amiezii, să colecteze 2 tone de deşeuri electrice şi electrocasnice. Cea mai mare parte dintre acestea provin de la Liceul „Nicolae Titulescu”. „Au aruncat de la faxuri şi televizoare până la calculatoare si frigidere. Fără acestea am fi avut mult mai puţine deşeuri electronice şi electrocasnice strânse”, mai spune Emil Bărbat.

Deşeuri periculoase

Deşeurile electrocasnice pot fi foarte periculoase. Frigiderele vechi şi nefolosite pot scăpa freon, tuburile de la televizoare se pot sparge şi substanţele din ele sunt foarte toxice. „Scopul nostru este de a recicla cât mai corect aceste deşeuri pentru a evita accidentele care se pot produce. De asemenea, toate produsele acestea conţin materiale preţioase gen aur, cupru, fier, argint, nichel sau crom. Toate astea pot fi refolosite”, mai adaugă Dan Ceauşescu, directorul firmei Urban.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite