Managerii şi directorii din spitalele din Braşov au fost schimbaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu trecerea spitalelor în subordinea autorităţilor locale şi judeţene se schimbă managerii şi directorii. Direcţia de Sănătate a Consiliului Judeţean a hotărât care sunt de mâine noii şefi ai Spitalelor braşovene.

La Spitalul judeţean Braşov, locul actualului manager, medicul Călin Cobelschi, va fi luat de mâine de  dr. Marius Neculoiu. Ca director medical a fost numit pe funcţie doctorul Adrian Albotă, director de îngrijiri Elena Fercală şi ca director economic, Bogdan Rusu, care a ocupat în trecut funcţii de conducere în două trusturi braşovene de televiziune.

Şi la Maternitatea Braşov a fost schimbat managerul. Locul doctorului Flavius Gliga va fi luat de mâine de doctorul Gheorghe Preda, care a ocupat până acum funcţia de purtător de cuvânt. Fotoliul de director medical revine Valeriei Badea, iar cel de director economic  este ocupat de Dumitra Nedelcu.

La Spitalul de Pneumoftiziologie, postul ocupat până acum de dr. Paul Becheanu va fi preluat de mâine de medicului Dan Morariu. Director medical va fi dr. Ionela Muntean şi director economic va fi Claudiu Grusea.

Echipele rămân neschimbate la Spitalul de Copii, la Spitalul de Neurologie şi la cel de Infecţioase.

La Neuropsihiatrie s-a creat un nou post, cel de director de îngrijiri, pentru că unitatea are peste 400 de paturi în administrare, iar la Spitalul Infecţioase s-a introdus funcţia de director medical, care va fi ocupată de dr. Ramona Ionescu.

„Toţi aceştia vor intra pe funcţii încă de mâine, 1 iulie. Vor avea 6 luni de interimat. În termen de 30 de zile noii directori şi manageri trebuie să trimită la Ministerul Sănătăţii dosarele cu documentele prin care să ateste că îndeplinesc toate condiţiile. În următoarea jumătate de an ei trebuie să dea concurs pentru a obţine numirea definitivă pe post. Concursul care va fi organizat de Direcţia de Sănătate Publică din cadrul Consiliului Judeţean Braşov", a declarat pentru Adevărul de Seară, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Nelu Ochi.  

Vechii directori şi manageri au fost înştiinţaţi de schimbări şi au posibilitatea să atace în instanţă deciziile, în termen de 30 de zile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite