Mamele îşi lasă copiii acasă ca să protesteze în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de mame din Braşov s-au întâlnit în parcul din centrul oraşului ca să strângă semnăturile necesare organizării unei acţiuni de protest. Mamele vor protesta luni, la ora 12.00, în faţa prefecturii.

Nemulţumite de măsurile anunţate, mamele din Braşov se unesc pentru protest. Zeci de femei , aflate în concediu pentru creşterea copilului, vor să protesteze luni în faţa prefecturii.

„Am 30 de ani şi am aşteptat până la vârsta aceasta pentru că trebuia să fiu sigură că am cu ce să-mi cresc copilul. Băsescu spune acum că trebuie să ne gândim înainte de a face un copil. Eu m-am gândit şi am născut în urmă cu patru luni. Acum ne pun în faţa faptului împlinit pe banii mei. O să ies în stradă pentru dreptul meu. Îmi pare enorm de rău că nu am emigrat, dar îmi voi învăţa fiul să plece de aici la timp", a spus Cristina Gabor, una dintre mamele care vor participa la protest.

„Ne opunem bătăii de joc. Scăderea indemnizaţiilor este ultima picătură. Nemulţumirile noastre sunt mult mai multe. Nu există vaccinuri pentru copii, spitalele sunt în ultimul hal, iar mamele mor în maternităţi", a declarat Maria Teleleu, una dintre organizatoarele acţiunii.

Femeile au adunat astăzi câteva sute de adeziuni, însă strângerea semnăturilor  va continua şi în zilele următoare.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite