Mama Elodiei cere interdicţie pe mail-urile avocatei dispărute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform Mediafax, Emilia Ghinescu, mama avocatei dispărute, a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) că OTV a prezentat „lucruri nereale", care aduc „o atingere gravă" imaginii fiicei sale, Elodia Ghinescu.

„În seara zilei de 28.10.2010, pe postul de televiziune OTV, în emisiunea «Dan Diaconescu în Direct», jurnalistul Ioan Spânu a prezentat e-mail-urile aparţinând Elodiei Marilena Ghinescu, intrând în viaţa intimă a fiicei mele, fără acordul meu, ea fiind dispărută.

Soţul acesteia, Cioacă Constantin Cristian, este principalul suspect în dispariţia acesteia şi nu avea dreptul să-şi dea acordul pentru a face publică poşta electronică a Elodiei", se arată în plângerea adresată CNA, de către mama Elodiei.


Emilia Ghinescu spune în plângerea la CNA că fiica ei era „o avocată respectabilă" şi „o mamă care îşi iubea copilul enorm", iar prin aspectele pe care OTV le-a relatat „a denigrat-o".


Mama Elodiei precizează că soţul fiicei sale, Cristian Cioacă, „a fost condamnat la o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare sub supraveghere, pentru acces fără drept la poşta electronică, restricţionare fără drept a accesului la sistemul informatic, transmiterea fără drept a informaţiilor informatice, fiind obligat să achite şi 20.000 de lei, pentru faptul că s-a adus atingere imaginii Elodiei Ghinescu, prin aceea că poşta electronică a fost prezentată la postul OTV". Sesizarea mamei Elodiei a fost analizată în şedinţa de marţi a CNA.


Doru Iuga, reprezentantul OTV, a spus că e-mail-urile Elodiei Ghinescu au mai fost citite în presă. „Corespondenţa a făcut parte din dosarul din instanţă, care este public. Noi o avem de la Cioacă (soţul Elodiei, n.r.)", a spus Doru Iuga.

Atenţionare pentru OTV


Răsvan Popescu, preşedintele CNA, a atras atenţia că difuzarea în continuare a acestor e-mail-uri ar putea duce la încălcarea Codului de reglementare a conţinutului audiovizual.


Doru Iuga şi-a luat angajamentul în faţa CNA că postul nu va mai difuza conţinutul e-mail-urilor Elodiei şi că va căuta o formă de a-şi cere scuze mamei avocatei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite