Braşov: Magistraţii se întorc în sălile de judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Magistraţii se întorc în sălile de judecată
Braşov: Magistraţii se întorc în sălile de judecată

Adunarea Generală a hotărât suspendarea măsurii privind nejudecarea proceselor aflate pe rol. Magistraţii sunt însă hotărâţi să nu desemneze nici un judecător pentru birourile electorale de la alegerile din noiembrie şi îi recomandă judecătorului delegat la Registrul Comerţului să menţină restrângerea activităţii.


La data de 24 septembrie 2009, în urma solicitării adresate birourilor permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului de către magistraţii din întreaga ţară, plenul Parlamentului a hotărât înfiinţarea unei comisii speciale pentru justiţie. Din această comisie fac parte reprezentanţi ai tuturor partidelor reprezentate în Parlament. Tot ieri au fost asumate şi principiile principiile fundamentale pe care se va adopta Pactul pentru Justiţie. Acesta va constitui documentul cadru pentru elaborarea şi adoptarea viitoarelor politici publice şi acte normative în domeniul justiţiei, precum şi măsurile de finanţare şi administrare a sistemului de justiţie.

Magistraţii au considerat că s-au făcut astfel paşi în direcţia soluţionării revendicărilor Adunărilor Generale şi s-a creat cadrul instituţional în care se pot dezbate problemele ridicate de Adunările Generale. Acestea sunt şi motivele pentru care au hotărât astăzi suspendare protestului.

Ministrul Justiţiei, împotriva magistraţilor

Magistraţii din întreaga ţară sunt nemulţumiţi de actualul ministru al Justiţiei şi îl acuză pe acesta că nu se pricepe să managerieze problemele care apar în sistem. „În mod surprinzător, ministrul justiţiei şi libertăţilor cetăţeneşti, domnul Cătălin Predoiu, a refuzat asumarea acestor principii, manifestând din nou lipsă de implicare în rezolvarea problemelor sistemului judiciar. Din data de 18 septembrie 2009 peste 100 de adunări generale ale judecătorilor au solicitat demiterea ministrului justiţiei pentru incapacitatea managerială de a gestiona problemele sistemului judiciar“, se arată într-un comunicat al Curţii de Apel Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite