Mafia fierului vechi din Braşov a prejudiciat statul cu peste 60.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două braşovence sunt acuzate că au vândut la Remat sute de kilograme de fier vechi, pe care le-au declarat ca provenind din gospodăria proprie pentru a nu plăti taxele la stat.

Simona Maria Banfi, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov luna trecută, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în declaraţii.

„Din probatoriul administrat pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că în perioada 28.01.2009-17.08.2010, în 57 de rânduri,  învinuita Banfi Maria Simona a valorificat la SC REMAT SA deşeurile reciclabile de materiale feroase şi neferoase achiziţionate de la persoane fizice în cantitate de 303.960 kg şi,  în scopul sustragerii de la plata impozitului pe venit cu stopaj la sursă de 16%, a declarat în mod fals provenienţa acestor deşeuri, ca fiind din gospodăria proprie, producând în acest fel un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 36.707 lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, procurorul Monica Munteanu. Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus măsura popririi asigurătorii asupra conturilor bancare deţinute de către învinuită.

Simona Banfi a fost judecată şi pentru dare de mită, după ce i-a oferit unui poliţist 2.000 de lei pentru ca acesta să nu efectueze un control la societatea comercială pe care o deţine.

Tot în luna iunie a fost trimisă în judecată şi Speranţa Savu, acuzată tot de evaziune fiscală şi fals în declaraţii. Conform magistraţilor, în perioada 2 iulie 2007-5 aprilie 2008, femeia a vândut la Remat deşeuri reciclabile de materiale feroase în cantitate de 130.310 kg, pentrui care a încasat 73.843 lei. Pentru a se sustrage de la plata impozitului de 16% pe venit cu stopaj direct la sursă, femeia a declarat că fierul provenea din gospodăria proprie, producând în acest fel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în sumă de 25.289  lei. În consecinţă, s-a dispus instituirea unui sechestru asigurator asupra bunurilor imobile ale învinuitei, în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

În luna iunie 2011 la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov au fost întocmite 15 rechizitorii, fiind trimişi în judecată  25 de inculpaţi.

„De asemenea, în 15 dosare având ca obiect infracţiuni de evaziune fiscală, prejudiciile cauzate în sumă totală de 368.137,68 lei au fost recuperate pe parcursul urmăririi penale, astfel că, procurorii au dispus încetarea urmăririi penale faţă de învinuiţi. Sumele recuperate constituie venit la bugetul consolidat al statului", a mai spus procurorul Monica Munteanu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite