Braşov: Mădălina Ionescu ne împărtăşeşte secretele dansului sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Mădălina Ionescu ne împărtăşeşte secretele dansului sportiv
Braşov: Mădălina Ionescu ne împărtăşeşte secretele dansului sportiv

La doar 21 de ani, tânăra dansatoare instruieşte copii şi adulţi în arta dansului sportiv, în sala propriului club de dans. De zece ani Mădălina este îndrăgostită de dans şi a făcut din această pasiune un mod de viaţă.

Profil

NĂSCUTĂ: 7 septembrie 1988, Braşov
FAMILIE: părinţi, o soră
STUDII: Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, Braşov

Mădălina a fost fascinată de lumea dansului încă din copilărie. Petrecea ore întregi în faţa televizorului, urmărind cu interes competiţiile de dans sportiv şi fiind uimită de rochiile dansatoarelor şi mai ales de mişcările lor. „Ca orice copil, îmi plăcea să mă încalţ în pantofii cu toc ai mamei şi să mă îmbrac cu hainele ei şi să mă fâţâi prin faţa oglinzii. Tot în faţa oglinzii exersam mişcările dansatoarelor de la televizor şi aşa şi-au dat părinţii mei seama că pot să fac dans“, îşi aminteşte Mădălina.

A trecut prin multe şcoli de dans


La nouă ani, Mădălina s-a înscris la balet. Aici şi-a pus bazele fundamentale în arta dansului. „În aceeaşi sală unde făceam eu balet se făcea şi dans sportiv. Într-o zi, după ce am terminat cursul de balet m-am furişat în sală la cursurile de dans sportiv. Atunci mi-am dat seama că asta vreau să fac şi m-am înscris acolo. Mi-a plăcut foarte mult antrenorul şi am învăţat foarte multe de la el“, spune Mădălina. Dansatoarea a muncit foarte mult de-a lungul timpului. A avut noroc cu nişte profesori buni, care i-au înţeles pasiunea şi talentul şi au susţinut-o de fiecare dată. „Şcoala şi dansul s-au împăcat destul de greu, dar am reuşit să le îmbin foarte bine. Uneori nu apucam nici să mănânc, pentru că aveam antrenamente de dimineaţa până seara şi rămâneam chiar peste program la sală pentru că-mi plăcea să studiez singură miscări noi“, mărturiseşte dansatoarea.

Concursuri internaţionale


Mădălina s-a pregătit intens pentru a participa împreună cu partenerul ei de la acea vreme la concursuri naţionale şi internaţionale. A fost pregătită de antrenori din Italia, cu care a făcut şi ore de grup, dar şi particulare. „Profesorii mei de dans m-au ajutat foarte mult mai ales atunci când au văzut că vreau competiţie. Am acumulat atât de multă experienţă încât pe la 18 ani pregăteam eu elevi“, declară Mădălina.
Clubul de dans, un vis împlinit
După ce a reuşit să se perfecţioneze, în inima Mădălinei a încolţit un vis. Fata îşi dorea foarte mult să ducă mai departe cele învăţate, să-i facă şi pe alţii să se bucure de dans aşa cum se bucură ea. „Tatăl meu mi-a înţeles cel mai bine dorinţa de a-mi forma propria mea echipă şi m-a sprijinit până mi-am îndeplinit visul. Acum predau lecţii de dans atât pentru copii, cât şi pentru adulţi“, spune cu bucurie Mădălina. Talentata dansatoare este instructoare de dans sportiv standard şi latino. Le arată elevilor mişcările pe ritm de tango, slow fox, quick step, samba, cha-cha, rumba, passo doble sau vals vienez.

Întrebări şi răspunsuri

Care este categoria de învăţăcei care vin cel mai des la club?


Vin foarte mulţi miri, care se pregătesc pentru nuntă şi doresc să înveţe să danseze vals vienez, pentru a-şi deschide nunta cu un dans frumos, dar îi învăţ şi alte dansuri, pentru că-mi spun că nu ştiu să danseze de nicio culoare. Când ies din sala mea pleacă foarte mulţumiţi de modul în care se mişcă.

Ce vei face după ce vei termina facultatea?


Mi-ar plăcea să lucrez ca purtător de cuvând într-o companie sau în domeniul publicităţii.

Eşti o tânără independentă sau te mai ajută încă părinţi?

Eu locuiesc acum împreună cu logodnicul meu, sunt foarte independentă, mă întreţin singură. Părinţii mei sunt, în sinea lor, mulţumiţi de mine, chiar dacă nu mi-o arată aşa cum mi-aş dori eu, mai ales că ştiu şi ei că sunt foarte ambiţioasă.

Ce-i place

„Îmi place sportul, evident, dar în afara dansului. Mă uit cu plăcere la filme documentare, de acţiune şi la comedii. Îmi place
arta, în general, muzica şi drumeţiile, mai ales locaţiile exotice“, mărturiseşte Mădălina.

Ce nu-i place

„Nu-mi place minciuna, falsitatea oamenilor şi avariţia“, susţine dansatoarea.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite