Luminiţa Gliga, premiată de Academia Americano - Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista Luminiţa Gliga a primit premiul pentru pictură din partea Academiei Americano-Române de Artă şi Ştiinţe (ARA). Premiul i-a fost oferit ca urmare a recunoaşterii rezultatelor deosebite obţinute de Luminiţa Gliga.

Artista a câştigat Medalia de Aur pentru pictură la Cannes, Diploma şi Medalia de argint aurit a Societăţii Academice din Paris, pentru merite deosebite în cultură şi artă, locul III la Săptămâna artei ruse de la Moscova şi St. Petersburg şi a avut succes cu expoziţiile din New York şi Beijing.

Luminiţa Gliga a primit premiul cu ocazia aniversării a 35 de ani de la înfiinţarea ARA. În  perioada 6 - 10 iulie, a avut loc cel de-al 35-lea Congres ARA, la  Universitatea Politehnica Timişoara, unde au fost susţinute lucrări de specialitate ai căror autori sunt membrii ARA. La aniversarea celor 35 de ani de la înfiinţarea ARA, într-un cadru festiv, au fost conferite de către conducerea acesteia, premii pentru performanţe în domeniul artei şi ştiinţei.

Premiul pentru pictură i-a revenit Luminiţei Gliga. Acest premiu i-a fost acordat şi Alexandrei Nechita, micuţa Picasso din SUA. Totodată, în cadrul evenimentului, s-a derulat, pe un panou uriaş, o selecţie de 60 de picturi, o adevărată expoziţie virtuală. Printre membrii de onoare ai ARA se numără Mircea Eliade, Eugen Ionesco, Virgil Gheorghiu, Dumitru Prunariu,  Alexandra Nechita.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite