Luminiţa Coşleacără creează rochii de mireasă de basm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Coşleacără le face pe mirese să se simtă ca nişte prinţese
Luminiţa Coşleacără le face pe mirese să se simtă ca nişte prinţese

De 10 ani, Luminiţa Coşleacără a reuşit să creeze sute de rochii de mireasă şi de seară pentru femeile preocupate de stil şi eleganţă. Are propriul magazin de rochii de mirese şi şi-a prezentat colecţiile la multe emisiuni televizate.

Rochiile de mireasă semnate de Luminiţa Coşleacără par desprinse din basm, sunt impunătoare şi dramatice. „O rochie de mireasă trebuie să inspire romantism, inovaţie, amestec de vechi şi nou, joc de nuanţe şi forme, dar mai ales stil şi atitudine personală", consideră creatoarea.

Luminiţa şi-a conturat pasiunea pentru design vestimentar încă din copilărie. „Mama îşi făcea multe rochii la o prietenă care era croitoreasă şi însoţind-o la probe m-am molipsit de această pasiune.

Luminiţa face rochii de mireasă rupte din poveşti

Fiind, de asemenea, pasionată de desen şi de pictură, mi-am folosit acest talent, improvizând, desenând, jucându-mă cu texturi diferite de materiale şi accesorii (pietre, strasuri şi metale) astfel încât reuşesc să creez rochii care plac clientelor mele", a spus Luminiţa.

Rochii din perioada interbelică

Pasionată de istoria şi evoluţia modei, în special în perioada interbelică, Luminiţa a găsit sursa permanentă de inspiraţie şi nota definitorie a colecţiilor ei.

Prima rochie pe care am creat-o a fost o rochie scurtă, retro, în afara tiparelor, care avea un aer interbelic şi care era completată de o voaletă. De fapt, stilul acesta mi-a marcat întreaga evoluţie.

image

Încă de la început m-am axat pe rochii de mireasă şi de seară pentru că în domeniul acesta te poţi exprima artistic mult mai complex şi poţi impune mai uşor un spirit vintage colecţiilor", mărturiseşte designerul vestimentar.

Clientelă rafinată

Luminiţa susţine că doamnele care păşesc pragul magazinului ei sunt „viitoare mirese cu un nivel de studii mai ridicat, informate şi preocupate de stil şi eleganţă, iar vârsta medie a clientelor este peste 25 de ani", spune femeia.

Nu de puţine ori creatoarea îşi consiliază clientele. „Fiecare visează la o anumită rochie, care se încadrează într-un anumit stil. Prin consiliere reuşesc să le creez rochii care să le reprezinte şi în care să se simtă unice şi strălucitoare.

Am creat rochia de mireasă a Danei Nălbaru, o rochie nonconformistă, în stil rock, de culoare maro-cupro, scurtă în faţă şi lungă în spate, cu tulle şi accesorizată cu bijuterii specifice stilului rock", a mai spus creatoarea.  

Luminiţa lucrează de zece ani în domeniu

Nemulţumirea Luminiţei este aceea că, din păcate, piaţa este bombardată de fel şi fel de modele care exploatează câteva şabloane de rochii, ignorând calitatea materialelor şi a detaliilor personale.

Tocmai de aceea, „pentru a evita aceste şabloane şi a creea rochii într-un stil personal şi eclectic prefer să reinterpretez rochia clasică, dar venind cu un stil minimalist, de inspiraţie empire şi grecesc. Pentru toate acestea folosesc materiale de calitate şi accesorii preţioase", a spus creatoarea de rochii.

Întrebări şi răspunsuri

Cum faci ca fiecare clientă să poarte rochia mult visată?

Mai întâi purtăm o discuţie despre tema nunţii pentru ca rochia să se încadreze tematicii, încerc să cunosc personalitatea viitoarei mirese, îi propun un model, variantele de materiale şi facem probele. Cel mai plăcut moment rămâne atunci când mireasa pleacă fericită şi liniştită că cea mai dificilă parte a nunţii s-a rezolvat.

Braşov: Decor

Cum te simţi atunci când vezi o femeie îmbrăcată în rochia creată de tine?

Simt o bucurie şi o satisfacţie extraordinară atunci când realizez că prin inspiraţia şi munca mea pot fi creatorul unui moment de magie şi farmec din viaţa unei femei.

Dacă ar fi să dai timpul înapoi, ai face altceva?

Cred că dacă ar fi să dau timpul înapoi aş combina pasiunea pentru design vestimentar cu pasiunea pe care o am pentru arhitectură şi pentru designul interior.

 Ce-i place:

„Îmi place foarte mult să citesc, în special biografii, eseistică şi psihologie. De asemenea, îmi place să călătoresc şi să mă joc cu copiii", susţine creatoarea de rochii.

Ce nu-i place:

„Mă deranjează lipsa de educaţie, de cultură, lipsa sensibilităţii şi a stilului la oameni, în general. Din punctul acesta de vedere cred că este o problemă a societăţii actuale", a mai spus Luminiţa Coşleacără.

 Profil:

NĂSCUTĂ: 18 iulie 1972, Ploieşti

FAMILIE: căsătorită, doi copii

STUDII: Institutul Pedagogic Braşov

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite