Lumini şi lacrimi în memoria eroilor martiri de la Braşov (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca şi anul trecut, în noaptea de 22 decembrie, la ora 2.40, membrii Asociaţiei Pentru Adevărul Revoluţiei au aprins lumânări, au spus rugăciuni şi au adus panouri cu numele celor care au murit pentru libertate, chiar în faţa Prefecturii Braşov.

Câţiva revoluţionari braşoveni s-au strâns în această noapte în faţa Prefecturii Braşov pentru a rememora zilele însângerate de acum 20 de ani, când, peste 80 de persoane au trecut în nefiinţă, iar alte câteva sute au fost rănite în luptă.

Cei 18 revoluţionarii adunaţi au ţinut ca şi în acest an să-i comemoreze şi să-i cinstească pe eroii martiri căzuţi în decembrie '89 ca jertfă de sânge pentru victoria Revoluţiei.

Ei şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim în libertate, iar noi ar trebui să trăim cu gândul la ei nu doar o dată pe an. Au murit ca noi să trăim în libertate, dar date fiind toate lucrurile care se întâmplă astăzi nu ştiu dacă suntem de fapt în libertate", a declarat coloneulul în rezervă Tocan Viorel, preşedintele Asociaţiei Pentru Adevărul Revoluţiei.

image

Cruce cu numele eroilor

În memoria celor trecuţi în nefiinţă revoluţionarii au făcut în faţa Prefecturii o cruce din lumânări şi panouri cu numele eroilor martiri.

image

Cătălin Perţache, Dumitru Frâncu, Ioan Tincu, Adrian Florin Negru şi Silviu Ganea se numără printre cei care au pierit acum 21 de ani în Revoluţie.

image

Ora declanşării infernului

Ora 2.40 nu a fost aleasă întâmplător, ci ea semnifică ora blestemată la care s-au auzit primele focuri de armă. La acea oră, la staţia de amplificare din „Judeţeana" de partid se anunţă că un grup de terorişti se pregăteşte în barul Hotelului Aro să atace.Atunci a început infernul de la Braşov şi tot atunci a căzut şi prima victimă. Era bărbatul ce vorbea mulţimii la un microfon din faţa sediului actualei Prefecturi. Imediat după acest incident s-a stins lumina în toată clădirea Comitetului Judeţean al PCR. După câteva minute de linişte, a urmat dezlănţuirea infernului. Indivizi necunoscuţi au început să tragă în mulţimea strânsă din clădirile din jurul Prefecturii.  

image
image

Luptă continuă pentru aflarea adevărului

Revoluţionarii prezenţi la comemorare luptă ca adevărul despre Revoluţia de la Braşov să iasă la iveală. „Pentru ca eroii să aibă linişte acolo în ceruri trebuie să aflăm adevărul. În anul care urmează asociaţia noastră va face cunoscută prima parte a istoriei însângerate a Revoluţiei braşovene", a mărturisit preşedintele Asociaţiei Pentru Adevărul Revoluţiei.   

 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite