Braşov: Cea mai înaltă clădire de pe fosta platformă Lubrifin a fost demolată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Cea mai înaltă clădire de pe fosta platformă Lubrifin a fost demolată
Braşov: Cea mai înaltă clădire de pe fosta platformă Lubrifin a fost demolată

Imobilul dărâmat era turnul de răcire a apei a uzinei şi avea 22 de metri înălţime.


Astăzi, în jurul orelor prânzului, a fost demolată cea mai înaltă clădire de pe fosta platformă Lubrifin Braşov, de pe strada Hărmanului. Respectivul imobil avea 22 de metri înălţime, având dimensiunile unui bloc cu şapte etaje şi, pe vremuri, era turnul de răcire a apei folosite în procesul tehnologic.

Demolarea a început vineri, când au fost distruse mai multe părţi ale imobilului, fapt care a produs înclinarea acestuia. Acţiunea a fost făcută doar cu ajutorul utilajelor, fără a se folosi explozibil. Locuitorii din zonă nu au ştiut în week-end despre faptul că demolarea a fost întreruptă până luni, astfel că, timp de trei zile, văzând clădirea înclinată, au crezut că se va dărâma.  Astăzi, la orele 11.00, au reînceput operaţiunile, iar în câteva ore întreg imobilul a fost pus la pământ.

Pregătire specială

Pentru demolarea turnului, firma care s-a ocupat de operaţiune a amenajat o rampă, pentru ca utilajele să ajungă în zona superioară a clădirii. Potrivit ing. Traian Bonte, reprezentantul firmei care s-a ocupat de demolare, mişcarea imobilului într-o parte sau alta a avut loc în funcţie de greutatea de care a fost eliberată structura de rezistenţă din diferite locuri. El a precizat că în nici un moment nu a existat pericolul unei prăbuşiri care să afecteze în vreun fel blocurile din vecinătate.

Pe fosta platformă industrială Lubrifin au mai fost demolate şi alte clădiri, de mai mici înălţimi, întregul proces de dezafectare a zonei fiind începută în urmă cu mai bine de o lună. 

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite