Locuinţe pentru tineri în cartierul Bartolomeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe strada Agricultorilor se va ridica un cartier de blocuri ANL, după ce Consiliul Local a aprobat, la sfârşitul săptămînii trecute, co-finanţarea acestei investiţii.

Proiectul presupune construcţia a şapte blocuri în regim de înălţime parter şi patru etaje, două blocuri parter şi cinci etaje şi a unui bloc parter şi zece etaje. Construcţia va demara anul acesta, pe strada Agricultorilor, pe un teren care a aparţinut Armatei şi unde funcţiona UM 02384. Comisia interministerială a aprobat proiectul încă de la începutul lunii martie, dar proiectul a fost întârziat din cauza licitaţiei pentru studiul de fezabilitate, contestată de două dintre firmele care s-au înscris. „Construcţia începe cu siguranţă în acest an, deşi până acum a fost blocată", a declarat primarul George Scripcaru, citat de monitorulexpres.ro.

Cartierul de blocuri va fi ridicat pe o suprafaţă de 10.900 de metri pătraţi şi prevede 203 locuinţe, constând în apartamente cu două şi trei camere. 30% dintre acestea vor fi destinate cadrelor militare. Asta după ce, în anul 2010, Municipalitatea a încheiat un protocol cu Ministerul Apărării, în urma căruia a preluat terenul pe care se afla fosta Unitate Militară 02384, pentru a-l pune la dispoziţia ANL.

Un proiect similar se va derula şi în apropierea fostului Liceu Auto, tot pe un teren care aparţinea Ministerului Apărării. Şi aici Municipalitatea a încheiat un protocol cu Armata, astfel că 30% din locuinţele care se vor construi vor fi destinate angajaţii MApN.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite