Braşov: Locatari parizieni în rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Locatari parizieni în rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului
Braşov: Locatari parizieni în rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului

Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului se va îmbogăţi mâine dimineaţă cu şase noi exemplare venite tocmai din Parcul Naţional de la Thoiry, de lângă Paris. Trei femele şi trei masculi de zimbru vor contribui la reintroducerea acestei specii în pădurile din Munţii Carpaţi.

Rezervaţia braşoveană „Valea Zimbrilor” este cea de-a patra din ţară şi a fost inaugurată anul trecut, în luna noiembrie, în urma unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, susţinut de Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia De Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi primăriile din Prejmer şi Vama Buzăului. Mâine dimineaţă, cei şase noi locatari, veniţi tocmai din Franţa, vor sosi în Vamă. Zimbrii şi-au început călătoria încă de marţi având de străbătut în total 2.200 de kilometri. Exemplarele au vârste cuprinse între un an şi patru luni şi trei ani şi, după un timp, vor fi eliberate în pădurile din judeţul Braşov în cadrul unui program de reabilitare a populaţiei de zimbri din România. În Europa, doar pădurea din Bielowiesa, un areal care se întinde pe teritoriile Poloniei şi Belarusului, mai poate adăposti populaţii de zimbri, iar pădurile din ţara noastră sunt printre puţinele care îndeplinesc condiţiile necesare vieţii acestor animale.

Exemplare donate

Rezervaţia de la Vama Buzăului a avut până în prezent, cinci exemplare, aduse din Austria, Italia şi Elveţia. Animalele au fost donate de preşedintele Organizaţiei Europene a Zimbrilor, Wanda Oleg, după ce reprezentanţii Consiliului Judeţean Braşov au contactat mai mulţi crescători de zimbri din Europa pentru a găsi cele mai bune oferte de achiziţionare a exemplarelor. În luna mai a acestui an, la rezervaţia din Vamă, una din femelele gestante, a dat naştere unui pui de zimbru perfect sănătos, fenomen extrem de rar în captivitate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite