Lipsa locurilor de parcare aduce preţuri record la licitaţiile primăriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locurile de parcare de la Aro Palace sunt cele mai scumpe din oraş. Foto: Stelian Grăjdan
Locurile de parcare de la Aro Palace sunt cele mai scumpe din oraş. Foto: Stelian Grăjdan

Dacă în mod normal închirierea unui loc de parcare de reşedinţă costă maximum 156 de lei pe an, în centru, se ajunge la plata unor sume şi de zece ori mai mari. Vedeţi aici câte parcări mai are în plan primăria să închirieze până la finele anului.

Criza locurilor de parcare din anumite zone ale oraşului face de multe ori ca licitaţiile de închiriere a acestora, organizate de Primăria Braşov, să se desfăşoare într-un mod mult mai aprins decât cele pentru opere de artă celebre. Astfel, cea mai mare sumă care a fost achitată pentru un loc, anul acesta, a fost de 2.200 de lei.

Preţ record

La această valoare s-a ajuns în urma unei licitaţii din luna august la care au participat locuitorii din zona Hotelului Aro Palace. Un alt loc de parcare, tot din spatele hotelului Aro, a fost atribuit cu suma de 1.210 lei, sumă achitată şi ea de cel care a câştigat licitaţia. Cu toate acestea, preţul record înregistrat la o astfel de licitaţie a fost de 3.810 lei, tot în aceeaşi zonă, însă suma nu a fost achitată, astfel că acel loc de parcare a fost din nou scos la licitaţie.

La preţuri mari s-a ajuns şi în zona Bulevardului Griviţei, când în anul 2009 s-a licitat pentru un loc de parcare până la 1.000 de lei, preţ achitat. Iar la licitaţia pentru locurile situate pe B-dul Iuliu Maniu cu Vlad Ţepeş s-a licitat un loc de parcare cu suma de 1.600 lei, care a fost şi plătită ulterior.

Până la finele anului, edilii îşi propun să mai scoată la mezat încă 500 de locuri de parcare şi de asemenea, să mai amenajeze alte 300. „Depinde foarte mult şi de vreme, dacă se va reuşi marcarea locurilor, automat se vor lansa şi licitaţiile. Acum, se lucrează la construcţia efectivă de parcări în Răcădău", Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Preţul minim, 120 de lei

Până acum, în municipiul Braşov au fost atribuite 30.283 de locuri de parcare rezidenţială, din care 4.824 au fost atribuite în anul 2010, iar în acest an, până săptămâna trecută, au fost atribuite 2.301 locuri de parcare.

Licitaţia pleacă de la preţul minim al unui abonament pentru un loc în zona respectivă, iar pasul de licitaţie este de un leu. Tarifele aprobate de Primărie se aplică după patru zone ale oraşului, respectiv 156 lei /an pentru zona A, 144 lei /an pentru zona B, 132 lei /an pentru zona C şi 120 lei /an pentru zona D.

Locurile de parcare dintre blocuri sunt atribuite cu prioritate braşovenilor care deţin apartament proprietate personală în zonă, dar şi autovehciul înmatriculat la adresa de domiciliu. Pe locul doi în lista de priorităţi se află proprietarii care au vehiculul înmatriculat pe altă adresă şi abia pe ultimul loc se află firmele care deţin apartamente în zonă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite