Liber la distrugerea străzilor din Codlea, cu camioanele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Codlea, Primăria a probat aprobat transportul buştenilor, cu ajutorul camioanelor de mare tonaj, în ciuda protestelor localnicilor.

Oamenii au recurs la măsuri extreme şi s-au legat de copaci, însă nu au au reuşit să înduplece autorităţile, care au decis că exploatarea poate fi făcută de catre Direcţia Silvică Braşov şi au aprobat ca transportul buştenilor să fie făcut pe străduţe unde există limite de tonaj.
Conform radiomures.ro, reprezentanţii Primăriei Codlea spun că transportatorul va fi răspunzător de eventualele pagube aduse reţelelor publice. Defecţiunile apărute pe parcursul transporturilor vor fi constatate, analizate şi confirmate de o comisie constituită din părţile care fac parte din protocol şi un reprezentat al Serviciului de Gospodărire Codlea.
La expirarea termenului de transport greu, străzile, ar urma să fie predate către Municipiul Codlea, în stare iniţială, dovedită conform plăcilor fotografice executate la data începerii exploatării. Protocolul a fost încheiat în 16 mai, când a fost eliberat şi permisul de liberă trecere. Tonajul maxim va fi de 16 tone, la care se adaugă greutatea autovehiculului şi nu se vor efectua transporturi în zilele cu precipitaţii.

Localnicii au anunţat că, vineri, vor merge în pădure, într-o acţiune inedită în cadrul căreia vor îmbrăţişa copacii care trebuie salvaţi de la tăiere.


Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe
brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite