Legea adopţiilor, amendată la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Azota Popescu este hotărâtă să lupte pentru cei abandonaţi Foto: Stelian Grăjdan
Azota Popescu este hotărâtă să lupte pentru cei abandonaţi Foto: Stelian Grăjdan

Reprezentanta Asociaţiei Catharsis, Azota Popescu, a trimis o scrisoare deschisă către Parlament, în care prezintă drama copiilor abandonaţi, care nu pot avea o familie, din cauza actualei Legi a Adopţiilor, aprobată de Senat, pe 14 iunie.

Preşedinta asociaţiei care oferă asistenţă copiilor aflaţi în dificultate a adus câteva amendamente la legea „care condamnă mii de copii să-şi petreacă anii de copilărie în centrele de plasament".

„Minorul să poată fi dat spre adopţie naţională numai dacă rudele de până la gradul IV nu doresc să se ocupe de el, iar spre adopţie internaţională numai dacă au rude de până la gradul IV în străinătate" sunt doar două dintre condiţiile pe care Azota Popescu le consideră discriminatorii. „Copiii au avut ghinionul să fie abandonaţi, iar acum sunt lipsiţi de dreptul lor de a putea fi adoptaţi", a precizat aceasta.

Zeci de copii „distruşi"
Din 2001, de când a fost interzisă adopţia internaţională, zeci de copii aflaţi în centrele de plasament din Braşov, au pierdut şansa la o viaţă normală. De exemplu, o tânără care trebuia să ajungă în Germania, astăzi, a ajuns să se prostitueze, iar o altă fată care urma să ajungă la familia adoptivă din Italia, acum, este o persoană introvertită.

Rămâne de văzut însă, dacă Legea Adopţiei naţionale, odată ajunsă în Camera Deputaţilor, va fi modificată cu propunerile făcute de Asociaţia Catharsis.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite