Lecţie de muzică pentru pici, în Parcul Central din Braşov (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 40 de copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 12 ani, au asistat astăzi la o lecţie de muzică inedită. Instrumentiştii de la Şcoala Populară de Artă şi Meserii „Tiberiu Brediceanu" Braşov au venit în Parcul Central pentru a le cânta micuţilor la chitară, vioară, saxofon şi clarinet.

VEZI AICI FOTOGALERIE

La lecţia din parc au participat atât copii înscrişi la Grădiniţa Heidi, cât şi alţi micuţi aflau la joacă în parc.

Curiozitatea prichindeilor a fost foarte mare, fapt pentru care i-au asaltat pe muzicanţi cu întrebări.  „Am un frate mai mic şi sunt obişnuită cu întrebările de tot felul. Micuţii sunt adorabili şi mi-a făcut plăcere să le cânt“, a spus chitarista Despina Mălai.

image
image

„Am venit ca să mă întâlnesc cu colegii de la grădi. Cel mai mult îmi place flautul", ne-a mărturisit Sonia Mailat, o fetiţă de numai 3 ani.

image
image

La rândul lui, Matei Chirică (4 ani) a fost bucuros că a putut pune mâna pe câteva instrumente muzicale. „Mi-au plăcut toate instrumentele, dar cel mai interesant este acesta cu clopoţei şi maracas-ul", ne-a spus băiatul.

image

„M-au adus bunicii la joacă în parc şi aici i-am găsit pe cântăreţi. Mi-ar plăcea să cânt şi eu la vioară“, a mărturisit Silvia Brănescu (5 ani).

După ce au ascultat recitalul destinat doar lor, micuţii au trecut la confecţionarea propriilor instrumente muzicale. Asistaţi de educatoare şi folosind baloane, pahare, boabe de fasole şi orez, prichindeii au reuşit să-şi confecţioneze mini instrumente muzicale, de toate culorile.

image

Lecţie în aer liber, desfăşurată lunar

Proiectul „Lecţie în aer liber", lansat de Grădiniţa Heidi îşi propune să descurajeze statului în casă.

„Lecţiile au diverse tematici şi se desfăşoară în primul weekend din fiecare lună a anului. Până acum, copiii au asistat la o lecţie de educaţie rutieră şi la diverse ateliere de creaţie. Toate se desfăşoară în aer liber, iar participarea este gratuită", a declarat Raluca Urzică, directoarea Grădiniţei Heidi. 

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite