Braşov:PORTRET/ Lavinia Ioana Frăţilă, premianta cu performanţe notabile la schi alpin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La şase ani, când tatăl său i-a pus prima dată schiurile în picioare, Lavinia s-a îndrăgostit de acest sport. A ieşit cu performanţe notabile din foarte multe competiţii naţionale şi locale.

Pasiunea pentru schi i-a fost insuflată Laviniei de către tatăl său care este monitor de schi. El este tot timpul alături de ea şi o susţine în tot ceea ce face.

Mai întâi m-am antrenat cu tata, după care ne-am gândit că ar fi mai bine să merg la un antrenor. Ştiţi cum e, tata e tata, te iartă orice ai face, e îngăduitor, trece cu vederea şi de-asta nu cred că aveam şanse să învăţ obiectiv“, spune Lavinia.

La doar 12 ani, Lavinia se bucură de mult succes. Acum este înscrisă la Clubul Şcolar Sportiv Predeal şi, alături de colegii săi, învaţă cum să ducă numele României peste hotare.

 „Îmi place la nebunie să schiez. Ador adrenalina şi libertatea pe care o prind atunci când sunt pe schiuri. În momentele acelea simt că sunt eu şi cred că sportul acesta mă reprezintă în totalitate“, mai spune sportiva.

A cucerit locuri fruntaşe

 
A participat la foarte multe competiţii locale şi naţionale şi se laudă cu premii pe măsură. S-a clasat pe locul V la campionatele naţionale, la categoriile slalom uriaş şi special, două locuri III la concursul de schi alpin „Cupa Carpaţilor“, un loc II la Campionaltul Naţional Şcolar şi spune că nu vrea să se oprească aici.

„Întotdeauna am avut încredere în mine când am participat la concursuri. Cred că reţeta succesului în acest sport este să fii mereu în faţă, să vrei să fii cineva, să vrei să fii cu un pas înaintea tuturor şi să-ţi doreşti cu adevărat să câştigi“, crede Lavinia.

Se împarte între şcoală şi schi

Micuţa sportivă se împarte între şcoală şi antrenamentele de la club, dar spune că asta nu o împiedică să fie printre premianţii clasei. Ştie că are un atu în faţa colegilor ei şi că sportul o ajută să se dezvolte sănătos, dar a şi maturizat-o din vreme.

Profesorii sunt un pic dificili, pentru că nu înţeleg foarte bine situaţia, dar cu toate acestea anul trecut am luat premiul întâi. Mi s-a întâmplat să lipsesc de la şcoală din cauza competiţiilor sau să merg cu temele nefăcute şi lecţiile neînvăţate, dar am avut întotdeauna înţelegere de la profesori“, mărturiseşte Lavinia.

Pentru Lavinia schiul este mai mult decât o simplă pasiune. Tânăra vrea să ajungă în vârful piramidei, dar pentru asta este conştientă că trebuie să depună multă muncă.

Deocamdată particip la toate campionatele naţionale. Îmi doresc foarte mult să ajung la performanţe înalte. Aş vrea să continui cu schiul şi să fac din el o carieră. Cred că am ingredientele necesare pentru succes: ambiţie şi poftă de muncă“, spune, cu foarte multă convingere, Lavinia.

Profil


NĂSCUTĂ. 10 iunie 1997, Braşov.
STUDII. Liceul Teoretic „Mihail Săulescu“, Predeal
FAMILIE. părinţi

Ce-i place
„Îmi place să ascult muzică, să stau pe internet, să mă uit la filme, în special la comedii. Îmi place foarte mult pizza şi, în geneal, viaţa mea, aşa cum e“, ne-a spus Lavinia.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să se vorbească despre mine pe la spate şi nici să fiu minţită. Nu-mi place să pierd niciodată“, spune sportiva.

Întrebări şi răspunsuri:

Te-ai accidentat vreodată?
Niciodată foarte grav. O singură dată, eram la sală, la antrenament şi am sărit la capră şi am căzut în deget. Am avut o entorsă, dar a trecut.

Consideri că eşti diferită de ceilalţi prin ceea ce faci?

Vreau tot timpul să fiu diferită de ceilalţi colegi. Îmi place să fiu mereu cu un pas înainte, să anticipez fiecare mişcare şi sunt foarte sigură pe mine. Atunci când îmi doresc ceva foarte mult, obţin cu orice preţ.

Părinţii tăi te susţin?
Tatăl meu a avut iniţiativa de a face acest sport şi atunci este normal să mă sprijine. Şi mama este alături de mine. Amândoi mă susţin atât moral cât şi financiar. Comunicăm foarte bine, îmi dau sfaturi.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite