Lanţ uman pentru păstrarea spitalului din Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de localnici din Codlea au format un lanţ uman, azi, la prânz, în faţa spitalului din oraş. Aşa au decis codlenii să protesteze faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a desfiinţa spitalul şi a-l transforma în azil de bătrâni.

Oamenii au fost paşnici, dar au scandat lozinci precum „Nu cedăm spitalul!" sau „Jos Guvernul,  jos Boc!".

Spitalul din Codlea oferă servicii medicale pentru 36.000 de suflete din Codlea şi localităţile limitrofe. În ultimii trei ani, unitatea a fost modernizată şi s-au investit aici 23 de miliarde de lei vechi.

Dacă spitalul se va desfiinţa, toţi pacienţii vor fi aduşi la Spitalul Judeţean Braşov. Dinstanţa dintre Braşov şi Codlea este de 15 kilometri, iar oamenii spun că un pacient aflat în stare gravă ar muri pe drum.

Pe lista publicată de Ministerul Sănătăţii privind unităţile sanitare propuse pentru comasare sau reprofilare se află şi şapte spitale din judeţul Braşov. Astfel, Spitalul de Copii, Maternitatea, Spitalul de Boli Infecţioase şi Spitalul de Pneumoftiziologie vor fi comasate cu Spitalul Judeţean Braşov. Alte trei spitale din judeţ, din Săcele, Codlea şi Spitalul de Boli Cronice din Victoria, vor fi desfiinţate şi transformate în cămine de bătrâni, trecând în subordinea consiliilor locale.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite