Braşov: Lăcrămioara Popescu animează viaţa culturală a studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Lăcrămioara Popescu animează viaţa culturală a studenţilor
Braşov: Lăcrămioara Popescu animează viaţa culturală a studenţilor

La numai 24 de ani, tânăra este director coordonator adjunct la Casa de Cultură a Studenţilor. Fosta moderatoare tv organizează acum diverse evenimente în care sunt implicaţi tinerii care studiază la Universitatea Transilvania.

Profil

NĂSCUTĂ:
19 aprilie 1985, Braşov
FAMILIE:
părinţi şi un frate, necăsătorită
STUDII: Facultatea de Drept, Universitatea Transilvania şi Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice SNSPA

Din ce în ce mai multe femei îşi doresc să fie puternice, respectate şi independente. Lăcrămioara Popescu se poate lăuda cu acest lucru deoarece ocupă, la o vârstă fragedă, o funcţie care atrage o responsabilitate mare. Este director coordonator adjunct la Casa de Cultură a Studenţilor şi luptă ca tinerii care studiază la Universitatea Transilvania să se bucure de cât mai multe evenimente culturale. Lăcrămioara se descrie drept o persoană foarte calculată şi care se gândeşte foarte mult la viitor. Asta face ca locul în care se află acum să i se potrivească precum o mănuşă. „Şi eu am fost studentă şi cunosc exact ce-şi doresc tinerii. Fac ceea ce-mi place şi mi-aş dori ca, în cei patru ani de mandat, să reuşesc să realizez cât mai multe pentru studenţi. În primul rând îmi doresc ca aceştia să fie informaţi în legătură cu existenţa Casei de Cultură şi cu activităţile desfăşurate cu şi pentru ei“, spune tânăra.

13 ani de televiziune

Lăcrămioara Popescu s-a bucurat întotdeauna de dragostea şi sprijinul părinţilor. Tatăl ei, actor şi cântăreţ, a îndrumat-o spre cariera muzicală. Astfel, ea a absolvit Liceul de Artă din Braşov, unde a studiat timp de 12 ani pianul. Lăcrămioara s-a remarcat încă de la vârtsa de cinci ani, în urma participării la concursul „Tip Top Minitop“, unde a câştigat locul I la prima ediţie a concursului şi la Gala Laureaţilor. Anul 1993 a reprezentat pentru Lăcrămioara anul multor realizări profesionale. „Am cântat alături de Toto Cutugno la Cerbul de Aur. În acelaşi an mi-am început cariera în televiziune, fiind moderator al emisiunii «Prichindel», de pe RTT“, mărturiseşte Lăcrămioara. CV-ul tinerei este foarte lung. A fost moderator la Mix Tv, la Antena 1 şi a colaborat foarte mult pe partea de emisiuni TV şi cu Televiziunea Română. Un alt succes l-a avut în 2002, atunci când a câştigat premiul II, la secţiunea Debutanţi, în cadrul Festivalului de la Mamaia.

Organizează evenimente pentru studenţi

Chiar dacă lucrează doar de şase luni la Casa de Cultură s-a ocupat foarte mult de evenimente şi intenţionează să muncească şi mai mult pentru studenţi. „Am realizat un spectacol în memoria lui Michael Jackson, în cadrul căruia au participat toate trupele Casei de Cultură a Studenţilor, iar Ansamblul folcloric a participat la un schimb cultural în Franţa“, spune tânăra. În prezent se pregăteşte pentru spectacolul „Gala Studenţilor“, eveniment care are loc simultan, în toată ţara, în perioada 14-15 octombrie, iar luna următoare va organiza un Festival de Film de Scurt Metraj. În plus, împreună cu colegul ei intenţionează să pună pe picioare un centru de  consultare, o emisiune tv şi o revistă destinată studenţilor. 

Întrebări şi răspunsuri

Care au fost motivele ce te-au făcut să reunţe la televiziune?
Chiar dacă tata a ţinut să dau la Conservator sau la Teatru sau să-mi continui cariera în televiziune, am renunţat la acestea. Asta deoarece am obsevat că în România viitorul este limitat şi că în televiziune poţi fi în faţă doar atâta timp cât eşti tânără şi drăguţă. Am renunţat la cei 13 ani de televiziune deoarece nu-mi doream să fac compromisuri.
Ce intenţionezi să faci pe viitor?
Idealul meu ar fi să reuşesc să lucrez ca mediator. M-am înscris la un curs de mediator, un job care va fi impus de UE. Funcţia aceasta reprezintă, de fapt, avocatul de dinaintea procesului, care are rolul de a media conflictul dintre părţi astfel încât să nu mai ajungă în faţa instanţei. Consider că job-ul acesta va fi unul de viitor.
 
Ce-i place
„Îmi place să fac sport, în special să înot. De asemenea, îmi place să mă plimb în natură şi în linişte, dar şi să citesc“, ne-a mărturisit tânăra.
Ce nu-i place
„Urăsc minciuna şi falsitatea oamenilor. În plus, nu-mi place că viaţa tinerilor de azi este una neconformă vârstei lor. E o alergătură perpetuă pentru bani, neglijând recreerea şi odihna“, crede Lăcrămioara.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite