Braşov: Laboratoare la Codlea şi Bucureşti pentru leucemia mieloidă cronică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Laboratoare la Codlea şi Bucureşti pentru leucemia mieloidă cronică
Braşov: Laboratoare la Codlea şi Bucureşti pentru leucemia mieloidă cronică

România a fost inclusă în Programul european pentru leucemia mieloidă cronică, fiind pentru prima oară când există un consens pentru realizarea registrului european al pacienţilor cu această maladie.

Profesorul Rudiger Hehlmann, secretarul general al Asociaţiei Internaţionale de Cercetări Comparate în Leucemie şi Boli Asociate, a declarat reprezentanţilor presei române prezenţi la Conferinţa privind tratamentul european pentru leucemia mieloidă cronică (EUTOS), organizată de Novartis Oncology, că instituirea registrului unic european urmăreşte identificarea şi monitorizarea pacienţilor, precum şi îmbunătăţirea tratamentului pe întregul continent.

"Aveţi două laboratoare incluse în programul european, Bucureşti şi Codlea, şi specialişti bine pregătiţi, care au răspuns imediat iniţiativei noastre. Scopul este educarea, atât a medicilor, cât şi a pacienţilor, cu privire la noile terapii, la incidenţa şi managementul bolii", a precizat prof. Hehlmann.

Acesta a subliniat faptul că România nu are suficiente resurse pentru tratament, costurile fiind foarte mari. Costul tratamentului unui pacient pe an se ridică la 30.000 euro, pacienţii români beneficiind de sprijin din partea Novartis Oncology. Hehlman a precizat că în România incidenţa leucemiei este de 1 la suta de mii de locuitori, anual întregistrându-se aproximativ 200 de noi cazuri.

Leucemia cronică mieloidă (CML) este un cancer al celulelor sângelui rar. În lume, CML are o incidenţă de 1-2 cazuri la 100.000 de oameni/ an, afectând, deobicei, persoanele de vârstă mijlocie şi bătrânii, vârsta medie la care se diagnostichează fiind între 55 şi 60 ani. Aproximativ 2% din cazuri sunt diagnosticate la copii.








Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite