La jumătatea anului, judeţul Braşov nu are buget!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza disputei dintre Consiliul Judeţean şi Instituţia Prefectului Braşov, la ora actual, judeţul nu are un buget. Aceasta după ce hotărârea plenului CJ prin care s-a adoptat bugetul a fost atacat la instanţa de contencios administrativ.

Acţionarea în instanţă a hotărârii a fost argumentată de prefectul Ion Gonţea prin faptul că actul ar fi fost adoptat fără respectarea prevederilor legale. La ora actuală procesul este în curs, iar până la soluţionare bugetul judeţului Braşov este blocat. Preşedintele Consiliului Judeţean,  Aristotel Căncescu apreciază că primăriile şi firmele din judeţ nu-şi mai pot permite până se vor pronunţa judecătorii cu privire la legalitatea adoptării bugetului şi i-a solicitat prefectului Ion Gonţea să-şi retragă acţiunea de la instanţă.

„Primăriile sunt în pragul falimentului. Sunt o mulţime de firme care au executat lucrări pentru aceste instituţii sau pentru Consiliul Judeţean şi nu-şi primesc banii. Stăm cu 50 de milioane de lei blocaţi în Trezorerie, iar în judeţ nu sunt bani nici de salarii. Nu putem din cauza lipsei de fonduri să facem nicio reparaţie la spitale sau şcoli: suntem complet blocaţi!", a precizat Aristotel Căncescu.

Miting pentru buget

Invocând aceste motive, preşedintele CJ Braşov a susţinut că vineri în faţa Instituţiei Prefectului se va desfăşura un miting, la care vor veni 3.000 de persoane din tot judeţul, care să protesteze faţă de blocarea bugetului judeţului.   

Până la ora actuală organizatorii protestului nu au obţinut aprobarea pentru desfăşurarea vineri a mitingului, comisia care se ocupă de acordarea avizelor necesare urmând a se constitui în cursul zilei de mâine.    

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite