La Braşov câinii nu se eutanasiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În azilul Asociaţiei trăiesc 700 de câini Foto.arhivă
În azilul Asociaţiei trăiesc 700 de câini Foto.arhivă

Câinii maidanezi sunt eutansiaţi exclusiv din motive medicale, atunci când nu exită altă soluţie. În rest, câinii sunt sterilizaţi şi îngrijiţi în adăposturi şi, cu puţin noroc, ajung să fie daţi în adopţie, atât în ţară cât şi străinătate.

De la 1 august 2011 s-a semnat un contract de asociere între municipiul Braşov şi Asociaţia de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni", prin care Asociaţia se ocupă de adunarea câinilor de pe stradă şi îngrijirea lor în adăposturi, iar numărul maidanezilor a scăzut.  „Numărul câinilor ridicaţi de pe domeniul public din municipiu a scăzut foarte mult. Dacă în 2002, în primele şase luni, au fost ridicaţi 5.000 de câini, anul acesta au fost în jur de 400-500, care sunt acum în adăposturi, la noi şi la Asociaţia «Milioane de Prieteni»", a spus directorul Serviciului Public Poliţia Animalelor, Flavius Bărbulescu.

Singura problemă este că acest contract de asociere este valabil până la sfârşitul anului, iar Consiliul Local Braşov va trebui să decidă dacă va prelungi sau nu acest protocol. „În prezent există acest contract până la sfâşitul anului, prin care Asociaţia «Milioane de Prieteni» a preluat activitatea de strângere şi gestiune a câinilor abandonaţi din Braşov. Voi încerca să conving Consiliul Local să continue acest contract", a spus preşedinta Asociaţiei „Milioane de Prieteni", Cristina Lapis. După semnarea acestui protocol, la 1 august, Asociaţia a desfăşurat mai multe campanii gratuite de sterilizare a animalelor şi a dat spre adopţie foarte mulţi câini, atât în ţară cât şi în străintătate.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite