Justiţie de România: dublul asasinat de la Farmacia Thea nu şi-a găsit autorul nici după şapte ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Cistian a făcut parastas de şapte ani celor două victime Foto.Ionuţ Bârzan
Daniel Cistian a făcut parastas de şapte ani celor două victime Foto.Ionuţ Bârzan

Este vorba despre dubla crimă de la farmacia Thea din Braşov, din 6 decembrie 2004, când două farmaciste, Manuela Cistian şi Daga Susan, au fost împuşcate în cap.Vinovatul nu a fost tras la răspundere nici acum, iar dosarul este înregistrat cu autor necunoscut la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Sâmbătă, Daniel Cistian, fostul soţ al Manuelei Cistian, a făcut parastas de şapte ani atât defunctei sale neveste cât şi ceileilalte victime, Daga Susan.
Bărbatul este foarte supărat că în toţi aceşti ani, un criminal umblă liber pe străzi şi nimeni nu plăteşte pentru moartea celor două femei.

„Alexandru Diaconescu (fost suspect în dosar, achitat de trei instanţe-n.r.) a scăpat ca prin urechile acului, datorită neştiinţei judecătorilor, care, la momentul respectiv, nu ştiau ce înseamnă o probă A.D.N, fiind primul caz din România când s-a folosit o astfel de probă în instanţă. De asemenea, judecătorii nu au luat în considerare factorii secundari ai împuşcării de pe mâneca dreaptă ai hainei care a fost ridicată din locuinţa lui Diaconescu. Au trecut şapte ani, în care Alexandru Diaconescu le-a râs în faţă procurorilor şi poliţiştilor pentru fapta pe care a comis-o şi pentru care nu mai poate fi tras la răspundere în faţa instanţei. Asta este legea română şi este strigător la cer", a spus Daniel Cistian.

Bărbatul nu crede că o să li se mai facă vreodată dreptate celor două victime.
„Este puţin probabil ca după şapte ani şi după renovările care s-au făcut în farmacie, anchetatorii să găsească noi probe care să-l aducă pe criminal în faţa justiţiei", a mai punctat Daniel Cistian.


Dublul asasinat petrecut în seara zilei de 6 demebrie 2004, la farmacia Thea, de pe B-dul Victoriei din Braşov, a şocat o ţară întreagă. Cazul a fost preluat de DIICOT Braşov şi la scurt timp de la producerea asasinatului a apărut şi un suspect principal, Alexandru Diaconescu, care a fost arestat preventiv, dar eliberat ulterior. Tânărul a fost trimis în judecată pentru comitrea infracţiunii de omor deosebit de grav, tâlhărie şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.


Procesul crimei de la farmacie s-a aflat pe rolul instanţelor braşovene patru iar la final Alexandru Diaconecu a fost achitat de toate acuzaţiile, inclusiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Dosarul este acum în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov şi este înregistrat cu autor necunoscut.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite