Justiţia cere „demaghiarizarea“ judeţului Covasna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectura Covasna a somat Consiliul Local Aita Mare să demonteze panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc". Edilii comunei Aita Mare trebuie să pună în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă conform căreia panoul cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc" din localitate trebuie demontat.

Maghiarizarea României continuă în Covasna şi Harghita. Prefectura Covasna a trimis, săptămâna trecută, o somaţie către Consiliul Local al comunei Aita Mare cu privire la situaţia panoului cu inscripţia „Ţinutul Secuiesc", anunţă Mediafax.

Termen limită

În urma hotărârii judecătoreşti, panoul trebuie demontat de autorităţile locale în termen de 30 de zile, în caz contrar autorităţile locale riscă amenzi sau chiar dosare penale. „Cel mai probabil, acest panou de la Aita Mare va fi demontat", a declarat prefectul Covasnei, Gyorgy Ervin, pentru aceiaşi sursă.

Panoul cu inscripţia „Szekelyfold-Ţinutul Secuiesc-Szeklerland" din Aita Mare a fost montat în 29 mai 2008, de Consiliul Judeţean Covasna.

Rundă de procese

 În 2009, Tribunalul Covasna a hotărât, în urma unei acţiuni depuse de Prefectură, anularea autorizaţiei de construcţie pentru panoul respectiv. Prefectura ceruse anularea autorizaţiei după ce Inspectoratul de Stat în Construcţii a stabilit că aceasta nu întruneşte condiţiile impuse de lege. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Covasna au făcut recurs, iar dosarul s-a mutat la Braşov.

Curtea de Apel Braşov a pronunţat o sentinţă definitivă şi irevocabilă împotriva recursului formulat de Consiliul Judeţean Covasna în acest dosar. Astfel, Consiliul Judeţean Covasna era nevoit să îndepărteze panoul de la Aita Mare, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Între timp panoul a fost dat în administrarea Consiliului Aita Mare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite