Julio Cesar Landauri a văzut prima zăpadă din viaţa lui la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Landauri evoluează la FC Braşov
Landauri evoluează la FC Braşov

Peruanul de 24 de ani, transferat de FC Braşov în această iarnă, se află la prima experienţă profesională în afara Americii.

Chiar dacă a evoluat până în prezent numai la campiona statului Peru, Julio Cesar Landauri a decis să depăşească graniţa fotbalului sud-american şi a ales România.

„În primul rând, nu am decis să vin în Europa doar din considerente financiare, pentru că am o situaţie materială stabilă în Peru. Pentru orice jucător din America de Sud, pasul către Europa este foarte important. Sper să am rezultate bune în România şi să ajung într-un campionat şi mai puternic", a precizat peruanul.

Totodată, Landauri va avea o strânsă legătură cu ţara noastră, întrucât soţia mijlocaşului braşovenilor, Giselle Angie, de 22 ani, este însărcinată în luna a cincea şi va avea un băiat, care se va naşte în România.

„Soţia mea va veni la Braşov în perioada următoare şi tot aici am decis să se nască primul nostru copil. Într-un fel, băiatul va fi pe jumătate român şi o să ţinem minte toată viaţa acest moment", a declarat fotbalistul alintat „Julito" de fundaşul brazilian Ezequias.

Pasionat de Playstation

Chiar dacă este singur în România, Julio Cesar este un fotbalist responsabil, căruia nu-i place să iasă prea mult prin cluburi. Cei mai buni prieteni ai peruanului sunt Ezequias, Nene sau Nuno Diogo, ceilalţi vorbitori de limbă spaniolă din lotul braşovenilor.

 „Îmi place să merg la cumpărături în timpul liber şi să mă joc FIFA pe Playstation. Vorbesc mult la telefon şi pe messenger cu familia şi-mi place să gătesc. Îmi cumpăr toate ingredientele din supermarket şi-mi gătesc în fiecare zi", spune Landauri, care s-a sfătuit cu fostul dinamovist, conaţionalul Galliquio, înainte să ajungă în România.

Fascinat de zăpadă

La debutul său într-un campionat din Europa, micuţul mijlocaş a fost extrem de impresionat de prima zăpadă din viaţa lui. „Când am ajuns la Braşov din Antalya am rămas şocat. Era foarte frig în ţară şi ningea. Am avut nevoie de câteva minute pentru  a-mi reveni. A fost o senzaţie foarte ciudată, dar specială în acelaşi timp, întrucât a fost prima ninsoare din viaţa mea", a menţionat peruanul.

Îi dedică golurile tatălui

Julio Cesar Landauri este o persoană mai retrasă, căreia nu-i place să iasă în evidenţă. Comportamentul introvertit al fotbalistului are o explicaţie. La vârsta de numai patru ani, Landauri a rămas orfan de tată. „M-am apucat de fotbal în memoria lui şi fiecare meci îl joc doar cu gândul la el, iar golurile îi sunt dedicate", s-a confesat peruanul.

Landauri provine dintr-o familie numeroasă, cu zece fraţi, dintre care şapte sunt băieţi şi trei fete. Peruanul a început fotbalul la nouă ani, îndrumat de fraţii lui mai mari, care au activat în prima ligă din Peru. „Am început să joc prin cartier şi mi-a plăcut foarte mult. Mă distrez mult atunci când joc fotbal şi am o satisfacţie imensă. Fotbalul este ca o religie în familia noastră", a conchis sud-americanul.

Întrebări şi răspunsuri

Care este echipa ta favorită şi ce idol ai în fotbal?

Îmi place foarte mult Barcelona şi sunt fanul numărul 1 al lui Rivaldo. Este un jucător fenomenal, iar stilul său de joc este unic.

Ce impresie ţi-a lăsat fotbalul românesc?

În România sunt mulţi fotbalişti de valoare, iar nivelul campionatului este unul ridicat. Nu-mi place însă faptul că sunt multe scandaluri.

Ce nu-i place

„Nu-mi place atunci când fotbalul, care este totuşi doar un sport, depăşeşte graniţele fair-play-ului şi spiritele degenerează în tribune, sau pe teren", crede fotbalistul.

Ce-i place

„Îmi place să-mi petrec timpul liber alături de soţie şi să ascult muzica mea preferată, cea latino. Ador şi melodiile jamaicane, în general muzica lui Bob Marley", povesteşte Landauri.

PROFIL

Născut. 17 martie 1986, la Callao, Peru.

Studii. Medii.

Familie. Căsătorit, viitor tătic.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite