Judeţul Braşov, sufocat de gunoaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii Gărzii de Mediu au mers în controale în 34 de localităţi din judeţ pentru a vedea dacă gunoiul este aruncat ca la carte.

Primăriile au primit amenzi contravenţionale în valoare de 11.000 de lei, pentru depozitarea necontrolată a gunoiului, pe malul râurilor sau pe fostele rampe de gunoi, care ar fi trebuit să fie închise la 1 iulie 2009.

Făgăraşul, fără rampă

Comunele Augustin, Ormeniş şi Lisa au primit şi avertismente, pentru că folosesc fostele gropi de gunoi. „Zona Făgăraşului este o zonă afectată de lipsa unei halde ecologice de depozitate a deşeurilor. În plus, Consiliul Judeţean este responsabil cu managementul deşeurilor la nivel de judeţ. S-a stabilit, deja, amplasarea haldei ecologice de la Făgăraş în vecinătatea unei arii protejate. Acolo, se fac studii pentru a demonstra că zona nu va fi afectată", a spus subprefectul Carol Ambrus.

Reprezentanţii Gărzii de Mediu s-au mai plâns şi de lipsa de personal, dar şi de salariile foarte mici. „Facem mari eforturi pentru a face faţă. Cantităţile de gunoi sunt mult mai mari, iar noi suntem doar 12 angajaţi", a spus Adrian Aldea, directorul coordonator.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite