Judecătorii din ţară s-au întâlnit, la Braşov, cu colegii lor din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Judecătorii din Braşov s-au întâlnit cu colegii lor din Republica Moldova Foto: arhivă
Judecătorii din Braşov s-au întâlnit cu colegii lor din Republica Moldova Foto: arhivă

Întâlnirea a avut loc în cadrul unui seminar organizat la Braşov, de un ONG, Freedom House Romania în colaborare cu Uniunea Naţională a Juriştilor din România şi Curtea de Apel Braşov.

Scopul seminarului a fost asistenţa acordată sistemului judiciar din Republica Moldova, pentru reforma în vederea armonizării cu standardele UE în materia justiţiei.

Din Republica Moldova au participat 8 judecători de la mai multe curţi de apel şi judecătorii, iar din România, judecători de la judecătorii, tribunale şi curţi de apel din Braşov, Tg. Mureş, Oradea şi Tribunalul Vrancea.

„Seminarul a fost centrat pe teme privind alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii, asemănări şi deosebiri între România şi Republica Moldova, pre- şi post- aderare, civismul judiciar şi independenţa justiţiei, transparenţa sistemului judiciar, publicarea hotărârilor judecătoreşti, criterii pentru individualizarea pedepselor, corelarea justiţiei penale cu sistemul de executare a pedepselor", se arată într-u comunicat de presă, remis azi de Curtea de Apel Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite