Judecătorii Tribunalului Braşov sunt sufocaţi de dosare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii se plâng de numărul mare de dosare Foto: arhivă
Magistraţii se plâng de numărul mare de dosare Foto: arhivă

De la începutul anului, la instanţă au intrat 19.400 de dosare, în condiţiile în care la Tribunal îşi desfăşoară activitatea doar 34 de judecători.

Magistraţii se plâng că fac cu greu faţă numărului foarte mare de dosare. Potrivit datelor statistice prezentate, astăzi, cu ocazia manifestărilor dedicate „Zilei Europene a Justiţiei Civile", în primele nouă luni ale anului, pe rolul Tribunalului Braşov, s-au înregistrat peste 19.400 de dosare, faţă de 18.152, câte au intrat în 2009. Dintre acestea, judecătorii au soluţionat 11.548 de dosare, cu 1.381 mai puţine comparativ cu anul trecut.

Cele mai multe dosare se înregistrează la Secţia comercială, unde, în ultima perioadă, predomină dosarele ce au ca şi speţă litigiile privind proprietatea, astfel că timpul alocat fiecărui dosar în parte este insufient. La Secţia civilă chiar dacă se înregistrează mai puţine cauze, ele sunt mult mai complexe", a spus purtătoarea de cuvânt a Tribunalului Braşov, judecătoarea Alina Mioc.

Soluţia pe care o întrevăd magistraţii este suplimentarea numărului de judecători şi grefieri. „Ideal ar fi o suplimentare a numărului magistraţilor cu 10 oameni, dar şi a personalului auxiliar specializat şi alte resurse materiale şi logistice. Pentru ca actul judiciar să fie de calitate, fiecare judecător ar trebui să aibă propriul grefier cu care să lucreze", a spus preşedinta Secţiei civile a Tribunalului Braşov, judecătoarea Mia Irina Ionel.

Pe lânga lânga lipsa de personal, judecătorii se plâng şi de numărul mic al sălilor de judecată, dar şi de insuficienţa spaţiilor de depozitare pentru dosarele existente pe rolul instanţei. În plus, Tribunalul Braşov se confruntă şi cu probleme financiare, instituţia având restanţe la plata avocaţilor din oficiu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite