Braşov: Tradiţia Jocurilor Olimpice a renăscut la Şirnea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localitatea Şirnea a găzduit astăzi cea de-a 27-a ediţie a „Zilei Olimpice”, manifestaţie care a avut ca obiectiv promovarea spiritului olimpic.

Evenimentului a debutat la ora 6.00, când s-a dat startul unui velomaraton desfăşurat pe traseul Braşov – Şirnea. Cei aproximativ 60 de participanţi au pedalat timp de aproape patru ore şi au parcurs distanţa de 40 de kilometri. Programul organizatorilor a fost dat peste cap de ploaia torenţială care şi-a făcut de cap, astfel că unele probe au fost anulate. În aer liber s-a mai desfăşurat doar un ceremonial olimpic, în care cei mici au fost supuşi la diferite probe care au avut caracter educaţional în principal. Cu prilejul acestei activităţi, organizatorii au pregătit un spectacol, care a inclus câteva procesiuni în cinstea simbolurilor olimpice: steag, flacără, imn. Manifestaţia s-a încheiat cu o reprezentaţie artistică susţinută de ansamblul folcloric „Amadeus”.

În pregătirea Festivalului din 2013


Ne propunem să insuflăm acestor copii spiritul olimpic şi plăcerea de a concura. Competiţia este amicală, iar cei mici trebuie să înveţe că important este să participi. De aceea, toţi au fost câştigători, fiind recompensaţi în egală măsură. Întrucât în 2013 ne pregătim să organizăm Festivalul Olimpic pentru Tineret, este important să promovăm din timp acest eveniment prin astfel de activităţi”, a declarat profesorul Nicolae Frunteş.

Maricica Puică, prezentă la eveniment

Organizatorii i-au invitat la acest ceremonial pe campionii olimpici Elisabeta Lipă, Viorica Susanu, Mihai Covaliu şi Maricica Puică. Din diferite considerente, doar ultima a onorat această invitaţie. Medaliată cu aur şi bronz la Jocurile Olimpice din Los Angeles, din 1984, Maricica Puică a venit de la Câmpulung Muscel doar ca să fie alături de cei mici.

 „Pentru mine este o onoare să particip an de an la astfel de manifestaţii. Mi se pare fantastic că există oameni care se gândesc să organizeze evenimente de acest gen. Am remarcat mulţi copii talentaţi, cu potenţial. Dacă cineva se va ocupa de ei, cu certitudine unii ar putea să ajungă departe. Din păcate, copiii nu mai sunt atraşi de sport, din cauza vremurilor în care trăim. În acest ritm, prevăd un viitor sumbru sportului românesc, întrucât nu o să mai avem materie primă. În perioada mea, fiecare copil făcea sport de plăcere şi pentru a-şi reprezenta cât mai bine ţara, întrucât satisfacţiile materiale erau aproape inexistente. Sper ca Jocurile Olimpice pentru Tineret din 2013 să creeze o emulaţie pozitivă în rândul copiilor şi antrenorilor”, a subliniat Maricica Puică.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite