Japonezii din Braşov au serbat Festivalul fetelor – Hinamatsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul a devenit o tradiţie şi la Braşov
Festivalul a devenit o tradiţie şi la Braşov

Asociaţia Musashino din Braşov a organizat, sâmbătă seară, evenimentul cunoscut şi ca Festivalul Păpuşilor.

Zeci de braşoveni au venit să vadă spectacolul oferit de câteva grupuri de copii, care au recitat şi cântat în limba japoneză, cu ocazia Festivalului Fetelor, o sărbătoare tradiţională japoneză. Cei prezenţi au putut admira şi câteva superbe păpuşi care îi înfăţişau pe membrii familiei imperiale.  

Festivalul Păpuşilor, cunoscut, de asemenea, şi sub denumirea de Festivalul piersicii, este sărbătorit, potrivit tradiţiei, în data de 3 martie, atunci când familiile japoneze cu fete expun în interiorul casei un set de păpuşi reprezentând vechea familie imperială. Se spune că păpuşile protejează casa de spiritele malefice şi aduc noroc. Fetele se îmbracă în chimonouri noi şi toată familia se adună în jurul mesei, de pe care nu poate lipsi „ararare", o mâncare cu sos de soia şi „amazake", o băutură nealcoolică din orez fermentat.

image

În Japonia, fiecare familie, în care există şi fete, amenajează o platformă cu cinci sau şapte trepte, pe care sunt aşezate păpuşile în miniatură ce reprezintă curtea imperială. Pe cea mai înaltă treaptă sunt aşezate păpuşile ce simbolizează împăratul şi împărăteasa. Potrivit tradiţiei, expunerea păpuşilor în fiecare casă cu fete trebuie făcută timp de aproximativ două săptămâni.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite