Jaful de la casa de schimb valutar, cu autor necunoscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi ani de la producerea tragediei, anchetatorii nu au niciun învinuit în dosar şi cercetările par să fi stagnat.Rudele celor doi braşoveni ucişi în atacul sângeros pe de strada 15 Noiembrie au rămas doar cu credinţa că Dumnezeu le va face dreptate.

Mâine se împlinesc doi ani de la jaful comis la casa de schimb valutar de pe strada 15 Noiembrie, când un angajat, Ciprian Ion, şi un braşovean cu mult simţ civic, Gheorghe Lala, şi-au pierdut viaţa, în mod dramatic, după ce au fost împuşcaţi. În tot acest timp anchetatorii au întocmit un cerc de suspecţi, fără să aibă însă vreun învinuit la dosar.

Zi şi noapte stau de vorbă cu Ciprian şi îl visez mereu. Parcă îl văd şi acum, în ultima zi a vieţii lui. Dimineaţă trebuia să mergem la un hypermarket şi a vrut să ne ducă el cu maşina, dar i-am spus că mergem cu autobuzul. S-a urcat în maşină, dar n-a plecat imediat. Tot stătea şi se uita după noi. Apoi ne-a făcut cu mâna şi a plecat. Asta a fost despărţirea mea de el! A murit nevinovat! Copilul meu putrezeşte în mormânt pentru banii lui Candidatu. Sâmbăta trecută i-am făcut parastasul de doi ani", spune Natalia Ion, mama tânărului.

Orice am face, nimci nu ne mai poate aduce băiatul înapoi. Nici acum nu ştim cine a comis atacul. Au tot zis că au fost cei doi, Gorbunov şi Gribenco, dar nouă nu ne spune nimeni nimic concret. Am vrut să stau de vorbă cu colegul lui Ciprian, Răzvan, care era cu el în maşină, dar nu l-am găsit. Am auzit că nu mai vede deloc, fiindcă şi-a pierdut vederea şi la celălalt ochi", spune tatăl lui Ciprian Ion, Nicolae Ion.

Părinţii nu îşi pierd speranţa că, poate, într-o zi, li se va face dreptate. „Merg la biserică şi mă rog pentru copilul meu şi îl dau la slujbe şi pe Gheorghe Lala, fiindcă el a murit pentru băiatul meu. Poate legea şi Dumnezeu vor face dreptate şi se va afla şi cine i-a omorât", mai spune Natalia Ion.

Suspecţi da, învinuţi ba

Dosarul jafului este în lucru la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov şi este înregistrat cu autor necunoscut. „În momentul de faţă nu există niciun învinuit, însă avem un cerc de suspecţi care este limitat. Este în continuare un dosar cu autor necunoscut şi, din toamna anului trecut, a fost trimis la poliţie pentru cercetări. S-a făcut expertiză balistică, ADN, fizico-chimică şi de imagini, dar acestea nu au putut determina autorul", a spus purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, procurorul Luminiţa Nastasiu. 

Doi morţi şi un rănit grav

Jaful armat a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie 2009. Maşina în care se aflau angajaţii casei de schimb, Ciprian Ion şi Răzvan Grusin, a fost atacată, iar cei doi au fost împuşcaţi. Atacatorul a fugit, dar un cetăţean, Gheorghe Lala, a încercat să-l prindă. A fost împuşcat în inimă şi a murit pe loc. Ciprian Ion a murit două ore mai târziu, la spital, iar Răzvan Grusin şi-a pierdut un ochi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite