Bancomatul spart la Braşov nu era în siguranţă şi a fost verificat de Poliţie în 7 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incidentul s-a petrecut în această dimineaţă la poarta CET Braşov. Anchetatorii se află la faţa locului şi fac cercetări.

15.30 Paznicul agresat este în stare stabilă, iar medicii i-au făcut mai multe investigaţii medicale. El nu a suferit răni în zona toracelui şi a abdomenului, dar este lovit în zona capului.

Pacientul a fost adus în cursul acestei dimineţi şi, din primele investigaţii, nu s-au găsit elemente care să conducă la concluzia că i s-ar fi pus viaţa în pericol. Pacientul a fost supus mai multor investigaţii medicale în zona capului, a abdomenului şi a toracelui. Prezintă leziuni doar în zona capului. A suferit un traumatism cranio-cerebral şi are multiple echimoze în zona feţei. Urmează ca examentul tomograf să stabilează dacă are leziuni intracraniene", a spus dr. Adrian Albotă, directorul medical al Spitalului Judeţean Braşov.

image

10.17 Bancomatul nu avea sisteme de siguranţă corespunzătoare, nu avea senzori, iar în preajma acestuia nu există camere video de supraveghere. De asemenea, bancomatul nu era conectat la dispeceratul unei firme de pază. „S-au făcut nenumărate controale la unităţile bancare din judeţ, ultimul efectuat la această unitate fiind în 7 decembrie 2010, când am notificat banca cu privire la problemele privind siguranţa bancomatului. Dacă bancomatul ar fi fost conectat la un dispecerat al unei firme de pază s-ar fi intervenit în maximum cinci minute şi nu s-ar fi ajuns la o asemenea situaţie, mai ales că atacatorii se pare că au stat în unitate între 15 şi 30 de minute“, a mai spus comisar-şef Liviu Naghi.

image

9.50 Potrivit poliţiştilor, patru sau cinci persoane cu cagule pe faţă au sărit gardul societăţii de termoficare, au forţat uşa de acces a clădirii unde se afla paznicul, l-au lovit puternic cu o rangă în cap, l-au imobilizat şi au trecut la fapte.

image

Bancolmatul se afla în incinta clădirii. Agresorii au tăiat uşa bancomatului cu flexul şi au sustras o sumă de bani. Bancomatul fusese alimentat vineri, dar anchetatorii aşteaptă informaţii despre prejudiciu de la reprezentanţii băncii.

ora 9.05 Din primele informaţii, paznicul societăţii de termoficare a fost bătut de hoţi. Nu se ştie încă suma sustrasă de agresori.

Jaf la un bancomat de la poarta CET Braşov. Nu se ştie încă suma sustrasă din bancomat. Poliţiştii fac primele cercetări pentru a descoperi făptaşii.

image

Jaf si la bancomatul de la Carfil

La începutul lui decembrie 2010, două persoane cu cagule pe cap au intrat în incinta parcului industrial Carfil şi i-au imobilizat pe agentul de pază şi pe ofiţerul de serviciu. Cei doi indivizi au intrat prin uşa de acces în societate, care era deschisă, au ajuns iniţial în biroul ofiţerului de serviciu, pe care l-au legat cu cabluri de un scaun, apoi s-au dus în biroul agentului de pază pe care, de asemenea, l-au legat cu cabluri, fără însă a-i agresa fizic pe cei doi.

În timp ce unul dintre hoţi îi supraveghea pe cei doi angajaţi ai societăţii, celălalt a tăiat cu un flex uşa bancomatului, de unde a sustras cinci sertare cu bani. Bancomatul era unul de tip vechi, iar operaţiunea a fost executată foarte rapid, fiind tăiate balamalele. Autorii atacului nu au fost prinşi până în prezent.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite