Braşov: Ionuţ Coman, gimnastul îndrăgostit de fitness

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Ionuţ Coman, gimnastul îndrăgostit de fitness
Braşov: Ionuţ Coman, gimnastul îndrăgostit de fitness

După ce a făcut zece ani gimnastică de performanţă, Ionuţ este, de patru luni, instructor de fitness, fiind dedicat în totalitate meseriei pe care o practică.

PROFIL

Născut: 3 ianuarie 1990, Braşov
Studii: Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii Transilvania
Familie: Părinţi şi o soră.

Deşi a fost pasionat de mic de karate, sportivul de 19 ani a fost îndrumat de familie către gimnastică, domeniu pe care l-a urmat aproape zece ani, cu performanţe semnificative. „La vârsta de cinci ani puteam să merg foarte bine pe vârfuri, iar mama a vrut să mă dea la balet, dar tata nu a fost de acord şi astfel am ajuns la gimnastică“, povesteşte tânărul.

Ionuţ s-a înscris la clubul Braşovia la cinci ani, dar a luat totul ca pe o joacă la început. Ulterior, pasiunea pentru acest sport s-a intensificat, iar microbul pentru gimnastică i-a intrat în sânge. „Când am ajuns în sala de sport nu ştiam despre ce este vorba. Era primul meu contact cu gimnastica şi habar nu aveam ce însemna. Aveam câte trei ore de antrenamente în fiecare zi şi treptat a început să-mi placă. Nu am câştigat nimic de pe urma acestui sport, întrucât nu am ajuns la un nivel de performanţă care să-mi permită să am satisfacţii materiale. Am făcut totul numai din plăcere“.

Zece titluri naţionale

Dedicat meseriei, Ionuţ a cules roadele orelor petrecute în sala de antrenament. El a câştigat zece titluri naţionale, devenind campion la individual compus, inele, sol, bară şi cal cu mânere. Chiar dacă a întâmpinat unele dificultăţi, alegându-se cu mâna ruptă sau probleme la gleznă, fostul gimnast este fericit că a avut şansa să practice acest sport. Nu mulţi copii de vârsta mea aveau această şansă atunci. Gimnastica îţi dezvoltă armonios corpul, dar te maturizează şi din punct de vedere intelectual, întrucât în cantonamente există anumite reguli pe care trebuie să le respecţi şi de la care nu te poţi abate. Nu este prea uşor să stai departe de familie sau să nu ai timp de joacă şi de prieteni, dar sunt lucruri la care trebuie să renunţi dacă vrei ceva de la viaţă. Per total, am multe amintiri frumoase din perioada în care făceam gimnastică“. 

Dedicat meseriei

Ionuţ Coman a renunţat la gimnastică la doar 14 ani, întrucât nu ajunsese la un nivel care să-i permită să-şi câştige existenţa. „În general, cei care nu au satisfacţii materiale de pe urma acestui sport îşi deschid propria afacere“, crede Ionuţ, care este, de patru luni, instructor de fitness. „Lucrăm în special cu fetele, întrucât ele au nevoie de mai multă atenţie. Băieţii prind mai repede instrucţiunile noastre, dar fetele au nevoie de demonstraţii“, este de părere băiatul.
Sportivul are planuri mari şi pregăteşte, de câteva luni, un număr de acrobaţii: „Practic, acest număr include aproximativ cinci minute de stat numai în mâini. Mă antrenez intens şi sper ca în câteva luni să am prima demonstraţie“. Totodată, întrucât aspectul fizic îl ajută, Ionuţ intenţionează să-şi facă debutul în modelling, iar în acest sens a contactat o agenţie specializată. „Este greu să reuşeşti în acest domeniu, mai ales dacă nu ai pe cineva în spate“, a conchis sportivul.   

Întrebări şi răspunsuri:

Ce planuri de viitor ai?
Vreau să particip la un concurs de body building în perioada următoare şi sper să am rezultate pe măsura muncii pe care am depus-o în ultima perioadă.
Câte persoane pregăteşti ca instructor de fitness?
La sala noastră vin în jur de 50 de oameni care doresc să-şi întreţină corpul. Nu mi se pare deloc dificil, întrucât lucrez cu persoane mature, care înţeleg repede ceea ce au de făcut.

Ce-i place
„Îmi plac mult filmele de orice gen, mai puţin cele de groază. Ador să merg în cluburi, la biliard sau la bowling cu prietenii, iar muzica lui Akon mă relaxează“, a precizat Ionuţ.
Ce nu-i place
„Nu-mi plac tinerii din ziua de azi care se îmbată sau sunt puşi pe scandal. În general, detest persoanele false, care te bârfesc pe la spate“, este de părere sportivul.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite