Braşov: Ioana Ramona Borş prezintă moda pe podiumurile din Italia FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioana a păşit în lumea modei încă de la 14 ani. Acum prezintă moda pentru case de notorietatea în Italia şi lucreză la un post local de televiziune.

Ioana Ramona Borş lucrează pentru designeri de notorietate în Italia şi a fost observată de un fotograf caruia i-a plăcut chipul ei şi i-a propus să-i facă un portofoliu. „Din acel moment am reintrat în această lume haotică şi am început să particip la diverse evenimente, sedinţe foto şi prezentări de moda. Am lucrat pentru designeri precum Lino Spina, Patrizia Pepe, Fuzia Fashion, dar şi pentru fotografi faimoşi, precum Massimo Milanese, Pier Tommaso, Fabrizio Garbolino şi mulţi alţii", spune Ioana.

Fotomodelul a plecat la părinţii ei, stabiliţi în Italia, cu gândul de a-şi continua studiile. Acum, urmează cursurile Facultăţii de Litere şi Filosofie, din cadrul Universităţii de Studii din Torino, unde doreşte să termine masterul în Comunicare şi cultura mass-media. Ioana a intrat în lumea modei la doar 14 ani, când a participat la un concurs de modeling şi a câştigat un contract cu o agenţie din Bucureşti.

image

Acesta a fost doar începutul pentru care eu înca nu eram pregătită, dar aveam susţinerea părinţilor şi mai ales a persoanelor din jurul meu. După drumurile lungi făcute alături de tatăl meu la Bucureşti, am intrat la liceu şi de atunci lucrurile s-au schimbat fiindcă am început să mă axez şi mai mult pe studii", îşi aminteşte Ioana. După ce a terminat liceul, Ioana a încheiat un contract cu o agenţie de promoţii, care a ajutat-o să pătrundă în lumea fascinanţă a publicităţii.

image

Îmi amintesc cu drag de toate promoţiile pe care le-am făcut. În această perioadă am participat la tot felul de evenimente, congrese şi nu numai. Am revenit în lumea modei în urmă cu trei ani şi urmez cursuri de prezentator Tv şi lucrez la un post de televiziune local", mărturiseşte Ioana.

Întâlnirea cu Italia

  După ce a terminat Facultatea de Sociologie de la Braşov, Ioana a plecat în Italia, la părinţii săi. Tânăra a fost nevoită să-şi reconstruiască reţeaua socială şi să o ia de la zero.

image

Din fericire, nu pot spune că am trăit un şoc cultural puternic, dar îmi  amintesc timiditatea mea în faţa profesorilor din primele luni.  Mi-am făcut repede prieteni, mai ales italieni. Am beneficiat şi de sprijinul necondiţionat al părinţilor, care mi-au lipsit enorm de mult o perioadă din viaţa mea", mai spune Ioana. Tânăra este fascinată de viaţa din Italia şi spune că s-a temut la început să nu fie discriminată, pe fondul problemelor italienilor cu românii.

Stilul de viaţă al italienilor este unul fascinant pentru mine. Au un mod de viaţă liniştit şi foarte optimist, plin de culori, gusturi, arome, forme şi sunete", mai spune fotomodelul. Chiar dacă ştie că lumea modei este nemiloasă, Ioana nu mizează pe frumuseţe. Cea mai mare satisfacţie a fotomodelului este faptul de a întâlni persoane diferite în fiecare zi, să observe atitudinile şi să cunoască raţionamente diferite, fără să uite de umanitate.

Întrebări şi răspunsuri

Care sunt principiile dupa care te ghidezi în viaţă?

Printre principiile dupa care mă ghidez în viaţă se numără respectul, încrederea, perseverenţa, optimismul şi credinţa.

În ce fel s-a schimbat viaţa ta de când te-ai mutat în Italia?

Viaţa mea s-a schimbat începând de la prieteni şi până la  stilul de viaţă. Am cunoscut diferite persoane, am învăţat foarte multe lucruri despre cultura, arta culinara, modă şi multe altele.

Ce planuri de viitor ai?

Unul din planurile de viitor pe care le am în momentul de faţă este să îmi termin masterul şi să îmi construiesc o carieră de succes.

Ce-i place?

„Printre lucrurile pe care le ador se numără arta culinară, parfumurile, în special  Versace şi Channel, plimbările lungi, să admir natura şi să mă bucur de ea. Iubesc să merg la teatru şi să observ fiecare gest al protagoniştilor, să ascult muzică, să călătoresc, cunoscând în acest fel  noi culturi şi stiluri de viaţă".

Ce nu-i place?

„Nu îmi plac lucrurile birocratice şi  lipsa de punctualitate", mărturiseşte tânăra.

Profil:

Născută. 30 martie 1987, Braşov. 

Studii: Facoltà di Lettere e Filosofia, Università degli studi di Torino, Italia.

Familie. Singură la părinţi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite