Ioan Mircea Paşcu, fostul ministru al Apărării, îşi lansează „Jurnalul de...front“ la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicianul Ioan Mircea Paşcu îşi va lansa mâine, de la ora 15.00, la librăria „Şt. O. Iosif“ volumul „Jurnal de...front“.

Ioan Mircea Paşcu s-a născut la data de 17.02.1949 în Satu Mare. A absolvit Academia de Studii Economice, dupã care a urmat doctoratul în Ştiinţe Politice. A devenit cercetãtor principal la Institutul de Ştiinţe Politice, lector la Catedra de Relaţii Internaţionale a Academiei de Studii Politice şi Sociale, profesor de relaţii internaţionale, Scoala Naţionalã de Studii Politice şi Administrative, secretar de stat în Ministerul Apãrãrii Naţionale, membru al Institutului Internaţional pentru Studii Strategice, Londra, ministru al Apãrãrii Naţionale, membru al Consiliului atlantic al SUA şi al Boardului Centrului pentru Controlul De mocratic al Forţelor Armate de la Geneva.

Ioan Mircea Paşcu este autorul cãrţilor Zone denuclearizate (pentru care a primit premiul „Nicolae Titulescu" în 1985), Armele şi Politica, Bãtãlia pentru NATO - Raport Personal. În anul 2002 a fost decorat cu Ordinul „Steaua României" în grad de Cavaler.

Volumul „Jurnal de...Front" cuprinde un numãr de momente importante, la care Ioan Mircea Paşcu a avut privilegiul sã participe: primele luni la Palatul Victoria (31 decembrie 1989 - iunie 1990), reuniunea de la Moscova a Comitetului Politic Consultativ al Tratatului de la Varşovia din 7 iunie 1990, primul rãzboi din Golf şi poziţia adoptatã de România - august 1990, vizita de stat din RSF Iugoslavia din septembrie 1990, sfârşitul Tratatului de la Varşovia - iulie 1991, puciul comunist de la Moscova din august 1991, mineriada din septembrie 1991 şi cãderea guvernului Roman, divizarea FSN din martie 1992 şi summitul de la Istanbul privind Moldova din iunie 1992.

Fiecare capitol este însoţit de anexe - documente, unele inedite, şi fotografii - astfel încât cartea se dovedeşte o utilã sursã documentarã pentru cei interesaţi de primii ani ai perioadei de dupã Revoluţia din decembrie 1989. În acest scop sunt reproduse Decretele Lege privind constituirea, organizarea şi funcţionarea FSN şi CPUN, precum şi cele trei moţiuni prezentate la Convenţia Frontului din martie 1992, documente dificil de gãsit astãzi.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite