Braşov: Flavus Investiţii nu ştie dacă va mai produce tractoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Flavus Investiţii nu ştie dacă va mai produce tractoare
Braşov: Flavus Investiţii nu ştie dacă va mai produce tractoare

Administratorii fostei uzine dau vina pe criza financiară, care a alungat investitorii. Din 2007, Braşovul a dispărut într-un fel sau altul de pe harta marilor producători de maşini agricol, după ce uzina Tractorul a fost închisă. Începând cu acest an, câţiva investitori străini au readus amintirea maşinilor agricole prin deschiderea unor hale de montaj în judeţul Braşov.

După 1990, uzina Tractorul UTB a intrat într-un lent proces de privatizare, care a însemnat începutul sfârşitului. În final, inevitabilul s-a produs, uzina intrând în lichidare. În iulie 2007, în cadrul unei licitaţii, platforma a fost cumpărată de către compania Flavus Investiţii SRL din Bucureşti.

Cumpărătorii activelor de producţie au promis, atunci, că vor relua producţia de tractoare, dar până acum nu s-a întâmplat nimic concret. Administratorii societăţii ne-au declarat că au încercat acest lucru printr-un joint venture cu un partener strategic, iar în acest sens au fost contactate peste 80 de firme din întreaga lume.

O analiză complexă privind producţia de tractoare de la Braşov puteţi citi aici.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite