Braşov: Inundaţiile au făcut ravagii în tot judeţul (GALERII FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Inundaţiile au făcut ravagii în tot judeţul (GALERII FOTO)
Braşov: Inundaţiile au făcut ravagii în tot judeţul (GALERII FOTO)

Ploile care s-au abătut deasupra Braşovului au făcut ravagii în tot judeţul. Un autoturism a rămas blocat în faţa unei pensiuni din zona Gura Râului, Zărneşti, iar în Moeciu de Sus debitului unui pârâu care vine din Bucegi a crescut atât de tare, încât a pus în pericol casele care se aflau în zonă.

Şase persoane au rămas fără un acoperiş deasupra capului după ce o alunecare de teren a condus la dărâmarea casei din lemn în care trăiau.
 
S-au speriat de moarte

„De 25 de ani, de când stau aici, aşa ceva nu mi s-a întâmplat. Ne uitam toţi la televizor şi, dintr-o dată, o parte din casă a căzut peste noi. Ne-am speriat foarte tare, iar prietenul unuia dintre băieţii mei s-a rănit când a căzut geamul peste el. S-a tăiat la mână şi e lovit la cap, dar este bine”, spune Nicolae Ispida, prorietarul casei dărâmate. „Pe acea vale sunt mai multe imobile ridicate fără autorizaţie de rromi. Din fericire, persoana respectivă este în afara oricărui pericol. A ieşit pe geam şi s-a tăiat la mână şi este lovit la cap”, ne-a declarat primarul oraşului Râşnov, Adrian Veştea. Bărbatul a fost dus la Spitalul Judeţean Braşov şi este în afara oricărui pericol.

Foto Râşnov, aici

ISU Braşov a trimis în zona Zărneştiului nu mai puţin de şase maşini de intervenţie pentru a stabiliza situaţia. În schimb, localnicii sunt îngroziţi de furia naturii. În zona Gura Râului, din Zărneşti, este pentru a doua oară, în ultimele patru zile, când torenţii au făcut ravagii. Un autoturism a rămas blocat lângă malul unui pârâu şi a fost pe punctul de a fi luat de ape.

Foto Zărneşti, aici

În Moeciu de Sus, în zona Valea Lungă, oamenii au stat cu sufletul la gură ca nu cumva debitul râului care le traversează comuna să crească atât de tare încât apa să le intre în casă. „Ne-a luat prin suprindere. Suntem vai de capul nostru. Noi, oamenii, suntem prea mici ca să ştim ce se va întâmpla”, a spus Tatiana Comşa din Moeciu de Sus.

Foto Moeciu, aici

În comuna Cristian, pe unele porţiuni de drum canalizările au cedat, iar şoseaua a fost inundată. Subprefectul Emil Niţă a mai precizat că există porţiuni inundate pe DN 73 Braşov-Piteşti, fără ca traficul rutier să fie oprit.

Foto Cristian, aici

Probleme au fost şi în Poiana Braşov



Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite