Braşov: Interlopul Alen Moisin a ajuns după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Interlopul Alen Moisin a ajuns după gratii
Braşov: Interlopul Alen Moisin a ajuns după gratii

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai periculoşi membrii ai lumii interlope braşovene a fost arestat pentru 20 de zile sub acuzaţiile de apartenenţă la o grupare specializată în infracţiuni informatice, constituit în vederea săvârşirii de infracţiuni informatice şi complicitate la fraudă informatică. Alături de Alen Moisin, alţi doi braşoveni vor rămâne după gratii, cercetaţi fiind în acelaşi dosar.

DESPRE REŢINEREA LUI ALEN MOISIN ŞI ACTIVITATEA LUI INFRACŢIONALĂ, CITIŢI AICI

Cu toate că procurorii DIICOT au cerut mandate de arestare pentru 29 de zile, instanţa a decis că cei trei nu prezintă un grad de periculozitate foarte mare şi a admis să îi bage la răcoare pe cei trei, însă doar pentru 20 de zile. Înainte de a fi prezentaţi instanţei de judecată, Alen Moisin, Florin Vrîncianu şi Valentin Teslaru au fost audiaţi mai bine de cinci ore.

Anchetatorii susţin că cei trei fac parte dintr-o grupare infracţională care a acţionat până acum în Bucureşti, Braşov şi Constanţa, în perioada martie - mai 2009. Anchetatorii spun că interlopul Alen Moisin cerea taxe de protecţie de la membrii reţelei specializate în fraudare pe internet, metodă denumită phishing. 12 membri ai acestei reţele au fost reţinuţi la începutul lunii iunie.

Naivitatea românilor, câştigul infractorilor

Liderul grupării, Nicolae Radu Firoiu, cu sprijinul lui Radu Chiriţă şi Marius Fota, toţi aflaţi în Bucureşti, au obţinut prin phishing date ale titularilor unor conturi deschise la o unitate bancară din România. S-au logat apoi neautorizat de pe internet în sistemul on-line al băncii şi au efectuat transferuri frauduloase de bani din conturile victimelor, în
cele ale câtorva persoane care făceau parte din bandă.

Un comunicat DIICOT arată că mai mulţi români au primit pe internet mesaje provenite aparent de la băncile la care aveauideschise conturi.  Li se solicitau, sub diverse pretexte, codul de utilizator, parola de acces pe cont şi ultimele opt cifre din numărul cardului. Cu aceste date au reuşit să realizeze transferuri mari de bani.

Procurorii DIICOT susţin că până acum, s-a stabilit că au fost transferate fraudulos din municipiile Braşov şi Săcele, sumele de 142.782 de lei şi 3.000 de euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite