Braşov: Institut unic în Europa de Sud-Est se construieşte la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Institut unic în Europa de Sud-Est se construieşte la Braşov
Braşov: Institut unic în Europa de Sud-Est se construieşte la Braşov

Au demarat lucrările primului institut de cercetare ştiinţifică în domeniul energiei regenerabile din ţară. Acesta este de altfel şi singurul proiect de acest gen aprobat pentru Europa de Sud-Est în urma evaluărilor la nivel internaţional.

Institutul va cuprinde 11 clădiri de laboratoare performate, care se vor construi în trei etape. În prima etapă, clădirile se vor ridica „la roşu“. Anul 2011 este destinat finisărilor şi până la sfârşitul anului 2012 laboratoarele vor fi echipate cu echipamente performante şi va începe să funcţioneze.

Institutul se află în zonă metropolitană a Braşovului, lângă Institutul Cartofului. Investiţia se ridică la suma de 84 de milioane de lei, din care 60 de milioane de lei sunt din fonduri structurale nerambursabile şi 24 de milioane de lei sunt bani proveniţi din surse proprii ale Universităţii Transilvania.

„Vrem să creem un grup de cercetători performanţi. Obiectivul institutului este de a dezvolta produse bazate pe energie regenerabilă pentru mediul economic pentru care vrem să atragem şi firme pentru dezvoltarea acestor produse“ a declarat pentru Agerpres, rectorul Ion Vişa.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite