Braşov: George Custură: „Iniţiativa «Adevărul» este absolut lăudabilă şi admirabilă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: George Custură: „Iniţiativa «Adevărul» este absolut lăudabilă şi admirabilă“
Braşov: George Custură: „Iniţiativa «Adevărul» este absolut lăudabilă şi admirabilă“

Binecunoscutul actor braşovean, George Custură, ne-a povestit despre interacţiunile sale cu textul marelui dramaturg, dar şi despre ce înseamnă pentru el întâlnirea cu ediţia bilingvă a operelor complete din colecţia de lux a cotidianului Adevărul.

Iniţiativa «Adevărul» este absolut lăudabilă şi admirabilă. De ce? Datorită faptului că vine foarte tare în întâmpinarea publicului tânăr. De la colecţii consacrate din biblioteca românească, până la scriitori fundamentali ai culturii universale, iată ce am reuşit eu până acum să observ în această modalitate de a face presă în România. Afirm cu toată responsabilitatea că un lucru mai bun ca acesta nu cred, deocamdată, că se putea inventa pe piaţa românească. De aceea, vă felicit şi aştept momentul când veţi pune pe piaţă şi pe Moliere, şi pe Caragiale şi o să vin să vă vorbesc şi despre ei“, ne-a urat George Custură, actor al Teatrului Dramatic din Braşov. 

George Custură a jucat într-o scenă din „Hamlet“, în facultate, „Hamlet şi mama“, iar ca actor profesionist de trei ori. Prima dată la Teatrul „Maria Filotti“, din Brăila, în piesa „A doisprezecea noapte“, în rolul lui Fabian şi Antonio Căpitanul. Ca actor, a jucat în piesa „Cum vă place“, în rolul lui Orlando.

Mai târziu, a jucat în „Visul unei nopţi de vară“, fiind unul dintre meşteri. „Scena meşterilor este una dintre cele mai consacrate scene de umor, alături de alte câteva din piesele lui Shakespeare. Pentru mine chiar a fost un moment de bucurie şi de stare ludică deosebită să joc acest personaj“, spune actorul. El crede că William Shakespeare rămâne conteporanul nostru, amintind de critical Ian Kott, care şi-a intitulat una dintre lucrări „Shakespeare, contemporanul nostru“.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite