Braşov: Înghesuială la biletele de tratament

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de bilete, în staţiuni de renume, nu au fost vândute pentru seria care începe în 3 iulie. Pentru anul 2009, braşovenilor le-au fost alocate 5.900 de bilete de tratament în peste 40 de staţiuni balneo climaterice din România.

Braşovenii au primit pentru anul 2009 cu aproape 1.000 de bilete de tratament mai puţine decât în anul precedent. Călimăneşti, Căciulata, Covasna, Techirghiol, Mangalia, Saturn, Eforie Nord, Felix, Amara, Govora, Herculane şi Vatra Dornei sunt câteva dintre cele mai cunoscute statiuni în care plătitorii de taxe pot să beneficieze de tratament, cazare şi trei mese pe zi pentru recuperarea sănătăţii.

Nu doar pensionarii au bilete de tratament
Biletele de tratament, cunoscute în special ca fiind bilete pentru pensionari, sunt de fapt pentru toţi cei care sunt angajaţi cu acte în regulă ori au ieşit la pensie, indiferent de vârstă. „Atâta timp cât este plătitor de taxe, orice român are dreptul la bilet de tratament într-una dintre staţiunile acestea. Asta în cazul în care o afecţiune care necesită tratament balnear. Trebuie să depună o cerere prin care să solicite bilete de tratament balnear”, a declarat pentru Adevărul de Seară, Camelia Bugnar, director adjunct la Direcţia Economică din cadrul Casei Judeţene de pensii Braşov. Totuşi, majoritatea celor care optează pentru staţiunile balneoclimaterice sunt pensionarii cu venituri reduse.

Acte necesare
Cei care doresc să obţină un bilet de tratament trebuie să îşi întocmească un dosar cu care să se prezinte la Csa de Pensii. Din el nu trebuie să lipsească o trimitere de la medicul de familie prin care se recomandă tratament balnear într-o anumită staţiune, copie după actul de identitate, o cerere, ultimul cupon de pensie sau adeverinţă de la locul de muncă.  „În cazul celor ale căror venituri nu depăşesc 1.700 de lei pe lună, costul unui bilet este de 50% din cuantumul total net realizat în luna anterioară celei în care începe sejurul în staţiunea de tratament balnear solicitată. „Pentru seria ce va începe în 21 iulie se va face repartiţia săptămâna viitoare. Avem alocate pentru acea dată 473 de bilete de tratament”, a declarat Ioan Pamparău, director adjunct al Casei Judeţene de pensii Braşov.

Bilete gratuite
Pentru anul 2008 au ajuns la Braşov 5900 de bilete de tratament. 500 dintre acestea sunt alocate beneficiarilor legilor special, cum ar fi Foştii Deţinuţi Politic, Revoluţionarii din 1987, deportaţii, cei care fac parte din Compania Naţională a Uraniului şi cei care se află în recuperare medicală din cauza accidentelor de muncă.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite