Braşov: Început de an universitar, cu mistria şi capsula timpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Braşov: Început de an universitar, cu mistria şi capsula timpului
Braşov: Început de an universitar, cu mistria şi capsula timpului

Universitatea Transilvania a pregătit o festivitate de deschidere a anului şcolar, mai puţin obişnuită. Studenţi, cadre didactice şi invitaţi, au fost chemaţi pe … câmp. Mai exact pe terenul de lângă Institutul Cartofului, unde s-a îngropat „capsula timpului“, un tub metallic cu datele participanţilor şi s-a pus prima mistrie pentru ridicarea Institutului de cercetare, dezvoltare, inovare, produse hi-tech pt dezvoltare durabi


Aceasta este prima investiţie pentru ridicarea viitorului Campus Universitar, care va conţine şi spaţii de educaţie şi formare avansată, o Şcoală Masterală şi una Doctorală, cămine şi o bază sportivă performantă. Proiectul este derulat cu fonduri structurale şi va deţine şi laboratoare specializate pe energie regenerabilă.

Pentru a inaugura demararea lucrărilor de construcţie, a fost pusă prima mistrie de ciment şi a fost îngropată şi o „capsulă a timpului“ în care au fost introduse cărţile de vizită ale celor prezenţi.

Suprafaţa totală a campusului va fi de 30 de hectare şi ar trebui să fie gata până în luna februarie a anului 2012, iar suma totală alocată este de 84.186.994 de lei, din care doar 10.999.000 de lei sunt din bugetul Universităţii „Transilvania“. „Se creează astfel o interfaţă directă cu mediul de afaceri, iar produsele şi rezultatele cercetării le vom transfera spre companiile industriale. Sper ca, împreună cu autorităţile locale, Camera de Comerţ şi Industrie, să atragem în zonă firme puternice care dezvoltă cercetarea“, a declarat Ion Vişa, rectorul Universităţii Transilvania.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite