Începe primul concurs naţional de canto din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Felicia Filip va fi preşedintele juriului la Concursul Naţional de Interpretare „Crai Nou". Unul dintre cei peste 70 de participanţi va primi o bursă din partea sopranei.

Concursul naţional de canto debutează în această seară, de la ora 18.00, când cei peste 70 de tineri, din toată ţara, vor face cunoştinţă cu juriul. Sâmbătă, de la ora 10.00, artiştii vor trece prin emoţia concursului.

Liceeni de la clasa a IX-a până la a XII-a vor trebui să interpreteze o arie, un lied şi o piesă din repertoriul românesc. Fiecare participant se va lupta pentru marele premiu. Evenimentul se va desfăşura în Sala Festivă a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea“.

Pe lângă marele premiu, se vor acorda premii pentru fiecare categorie de vârstă, premiul I, II, III şi menţiune. În plus, toţi copiii vor avea şansa să lupte pentru bursa Felicia Filip", a spus Magdalena Suciu, reprezentanta catedrei de Canto a Liceului de Muzică „Tudor Ciortea" şi iniţiatoarea concursului.

Fericitul câştigător al bursei „Felicia Filip“ va primi din partea sopranei o sumă de bani şi va beneficia de supravegherea parcursului său muzical de-a lungul anilor. În funcţie de acesta, va putea fi invitat/ă în concertele artistei.

Sponsorii se pot implica

Marea premiere va avea loc duminică, de la ora 11.00, iar oraganizatorii se aşteaptă la ajutor din partea sponsorilor, având în vedere că premiile sunt foarte mici.

Aplaud cu toată sinceritatea iniţiativa de a organiza un astfel de concurs la Braşov. Este cu siguranţă o şansă pentru aceşti copii de a se face cunoscuţi. Orice persoană este binevenită la concurs pentru a oferi un premiu din partea sponsorului, care ar putea purta numele lui. Nu există scenă din lume pe care să nu fi cântat români şi de aceea este important să promovăm tinerele talente", a spus Felicia Filip.

Organizatorii îşi doresc să trasforme în tradiţie Concursul Naţional de Interpretare „Crai Nou“.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite