Începe febra admiterii în liceele din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În 2010 sunt mai puţine locuri la licee, decât anul trecut. Aproximativ 4.700 de absolveţi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi să se înscrie la liceu şi vor repartizaţi computerizaţi.

Numărul total al locurilor disponibile în învăţământul liceal de stat, pentru anul şcolar 2010-2011 este de 4.770, mai mic cu aproximativ 1.000 de locuri faţă de anul trecut. Chiar dacă numărul acestora este mai mic, absolvenţii nu trebuie să se sperie.

„Numărul de locuri la licee este mai mic decât anul trecut deoarece planul de şcolarizare a fost modificat. S-a ales ca viitoarele clase să fie alcătuite din 30 de elevi, numărul maxim admis de legea învăţământului", a declarat Valentin Bucur, inspectorul de specialitate al IŞJ Braşov.

VEZI AICI LISTA LICEELOR, CURSURI DE ZI

Şaguna, cel mai dorit colegiu

La Braşov, cei mai mulţi elevi care termină clasa a VIII-a visează să ajungă la Colegiul Naţional „Andrei Şaguna". Aici, ultima medie cu care s-a intrat anul trecut a fost 9,25. Liceul de elită din Braşov oferă în acest an 150 de locuri, împărţite în patru specializări.

Şi Colegiul Naţional „Dr. Ioan Meşotă" este preferat de elevii braşoveni. Anul acesta, liceul oferă posibilitatea unui număr de 150 de copii să devină elevi ai şcolii, iar ultima medie cu care s-a intrat anul trecut a fost de 8,53.

Pe locul trei în topul celor mai dorite licee braşovene se află Colegiul Naţional de Informatică „Grigore Moisil" Braşov, unde ultimul elev care a intrat anul trecut a avut media 8.83. La Colegiul Naţional „Unirea", situate pe locul patru unde ultima medie a fost anul trecut 7,75.

De asemenea, dacă optaţi pentru un liceu vocaţional cum ar fi cel de artă, de muzică sau sport va trebui să susţineţi anumite probe de verificare a aptitudinilor.

VEZI AICI LISTA LICEELOR CU FRECVENŢĂ REDUSĂ ŞI SERAL

Atenţie la completarea fişelor de înscriere

Inspectorii şcolari îi sfătuiesc pe părinţi şi elevi să completeze cu multă atenţie opţiunile în ordine descrescătoare, în funcţie de preferinţele candidaţilor. Este de preferat să enumeraţi mai multe licee în fişa de opţiuni, astfel încât să nu rămâneţi pe dinafară. Pe măsură ce elevii, coordonaţi de părinţi şi profesori completează opţiunile, datele se introduc în calculator. Părinţii vor primi apoi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 varianta electronică a opţiunilor pe care trebuie să o valideze pe data de 26 iunie.

Calendarul înscrierilor la liceu

11-14 iunie Înscrierea la probele de aptitudini

15-17 iunie Desfăşurarea probelor de aptitudini

18 iunie Afişarea rezultatelor la probele de aptitudini

17 - 24 iunie Completarea opţiunilor în fişele de înscriere

3 iulie  Afişarea listelor cu absolvenţii

VEZI AICI LISTA CALENDARUL ADMITERII

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite