Începe „războiul măririi salariilor“ dintre Primării şi Prefectura Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Braşovului, Ion Gonţea ne-a declarat că va ataca în contencios administrativ toate hotărârile ale Consiliilor Locale din judeţ prin care se vor acorda majorări salariale funcţionarilor din Primării.

Poziţia prefectului a apărut după ce aleşii locali din Râşnov au decis acordarea unei majorări salariale de 25%, iar consilierii din alte localităţi, precum Ghimbav, Bran, Cristian, Sânpetru şi Comăna au intenţii similare.

Primarul Râşnovului, Adrian Veştea ne-a spus că „hotărârea a fost luată în conformitate cu prevederile legale, după consultarea juriştilor. Nu ne este frică de faptul că prefectul Ion Gonţea ar putea să ne atace decizia la instanţa de contencios administrativ, deoarece nu am încălcat nici o lege".

De partea cealaltă, prefectul Ion Gonţea a precizat că toate hotărârile ale Consiilor Locale ce vizează acordarea de majorări salariale vor fi atacate, pe baza prevederilor unei Hotărâri de Guvern ce interzice în această perioadă creşterea salariilor funcţionarilor publici. Gonţea a precizat că „demersul nu este determinat doar de poziţia premierului Emil Boc: noi am avertizat încă de acum câteva săptămâni toate Consiliile Locale că nu au dreptul să acorde funcţionarilor publici din Primării salarii mai mari".     

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite